Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Au negociat să negocieze

  Negocierile cu Gazprom sunt dificile, dar continuăm să negociem. Astfel, vicepremierul, Andrei Spînu a descris rezultatele vizitei sale la Moscova. În același timp, demnitarul a refuzat să spună care va fi prețul de achiziție a gazului natural din surse alternative. Și asta în condițiile în care procesul de cumpărare a fost déjà inițiat de guvern. Detalii în materialul colegei noastre, Olga Dzeatcovschi.

  Vizita de lucru a vicepremierului, Andrei Spînu la Moscova pentru soluționarea crizei în domeniul energetic, pare să fie una productivă. Cel puțin acest lucru rezultă din agenda demnitarului.

  Andrei Spînu, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

  « Ne-am întâlnit cu șeful-adjunct al Administrației prezidențiale, Dmitri Kozak, director general al Gazprom Export, Elena Burmistrova și ministrul Energiei, Nikolay Shulginov. Am fost să discut un contract pe termen lung cu Gazprom pentru a furniza gaze naturale țării și cetățenilor noștri. După întâlnirea de la Moscova, continuăm discuțiile cu Gazprom. Aceste negocieri sunt dificile, miercuri voi avea o nouă întâlnire la Sankt Petersburg cu domnul Miller».

  Cu toate acestea, nu este pentru prima dată când Spînu declară că procesul de negocieri cu Gazprom este în toi. Mai mult, acesta nu a putut veni cu răspunsuri concrete la întrebările ce nu țin de discuțiile cu Gazpromul. Astfel, funcționarul așa și n-a putut răspunde la întrebările jurnaliștilor cu privire la intențiile Centralei de la Cuciurgan de a reduce volumul livrării energiei electrice pe malul drept al Nistrului.

  Andrei Spînu, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

  «Momentan nu am astfel de informatii, la ce vă referiți?».

  Spînu a evitat să răspundă și la întrebările cu privire la prețul pe care-l va achita țara noastră pentru achiziționarea gazului din surse alternative, prin intermediul întreprinderii «Energocom» .

  Andrei Spînu, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

  «În prezent, Energocom cumpără gaze alternative și informații despre această licitație internațională au fost publicate pe site-ul companiei. Nu pot răspunde la întrebarea despre preț, deoarece nu sunt membru al comisiei».

  Amintim că, Guvernul Gavrilița a transferat pe contul companiei „Energocom” 1,7 miliarde de lei pentru majorarea capitalului social. Decizia a fost luată de către autorități, pentru a procura gaz natural din surse alternative. Potrivit informației apărute în presa din străinătate, compania ucraineană Naftogaz a semnat un acord cu Energocom privind furnizarea, în caz de necesitate, a aproximativ 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale pentru Moldova. Astfel, dacă Kievul va ajunge să-i vândă gaz Chișinăului, atunci este vorba despre volume de gaz importate , iar prețul acestuia va include profitul companiei Naftogaz.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021