Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Au învins boala

  Au ieșit învingătoare în lupta cu COVID-19. Vorbim despre două polițiste din Capitală, care au reușit să țină piept bolii care a înspăimântat întreaga lume. Tinerele au acceptat să vorbească pentru postul nostru de televiziune și să ne povestească experiența prin care au trecut. Chiar dacă acum se simt bine, polițistele au grijă să de sănătatea lor și respectă măsurile de protecție.

  Mihaela Morari are 22 de ani și este subofițer superior în cadrul Sectorului 4 de Poliție din Capitală. În luna mai, tânăra spune că s-a simțit rău, timp de câteva zile, și nu a venit la muncă. Iar ca să nu riște cu propria viață, polițista a chemat ambulanța.

  Mihaela Morari, subofițer superior de sector

  «Febra nu îmi trecea, dureri în gât au fost, dureri de cap insuportabile, dureri în piept, un fel de presiune. Anterior așa ceva nu am simțit, chiar dacă am mai fost răcită anterior, nu am avut niciodată așa simptome».

  Tânăra polițistă a fost transferată ulterior în Secția de Terapie Intensivă.

  Mihaela Morari, subofițer superior de sector

  «Din start eram puțin speriată, să zic așa, pentru că nu știam ce se întâmplă, care a fost scopul că m-au transferat la alt etaj, în Secția de Terapie Intensivă. După care mi s-a zis să mă liniștesc că nu este nimic grav».

  Mihaela s-a tratat timp de două săptămâni, după care testul la COVID-19 a ieșit negativ.

  Mihaela Morari, subofițer superior de sector

  «Acum sunt mai bine, cu toate că este frica asta, fiindcă este probabilitatea ca să fim infectați a doua oară, ne păzim».

  O altă polițistă care s-a tratat de COVID-19 este Dana Suedelea. Tânăra, în vârstă de 23 de ani, activează în calitate de ofițer de sector în cadrul Sectorului 4 de Poliție din Capitală.

  Dana Suedela, ofițer de sector

  «Locuiesc cu soțul, care de la debutul pandemiei, de acasă lucra și ulterior și el s-a infectat de la mine».

  Din fericire, Dana a făcut o formă ușoară a bolii. Timp de o zi a avut febră și și-a pierdut mirosul, de aceea tânăra a primit tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Testul însă a ieșit negativ, abia peste două luni, chiar dacă polițista se simțea bine și nu mai avea simptome ale bolii. În tot acest timp, ea s-a autoizolat la domiciliu.

  Dana Suedela, ofițer de sector,

  «- 14 zile a fost tratamentul, însă am fost testată negativ tocmai a cincea oară.
  – Nu știu, diferite gânduri, deja aveam.
  – V-ați speriat?
  – Dacă sincer da.
  – După ce testul a fost negativ, cum a fost?
  – Foarte mare bucurie am avut, deja, nu mai rezistam să stau în casă».

  Tânăra le recomandă tuturor oamenilor să respecte măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

  Dana Sudelea, ofițer de sector

  «Este oleacă de frică să nu mai fie, dar sperăm să fie bine. Ne străduim să purtăm măști dezinfectant. Sunt mulți la care le pare că asta e doar o șagă și se gândesc că nu o să-i afecteze, nu pe mine, nu pe mine, însă trebuie să respecte măsurile de siguranță pentru că la fiecare diferit se manifestă».

  a-tv.md

  Copyright © 2020