Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Au început lucrările de renovare a Scuarului „Mihai Eminescu” din centrul capitalei

  Astăzi a fost dat startul lucrărilor de renovare a Scuarului „Mihai Eminescu” din centrul capitalei. În faza incipientă, au fost curățați copacii, înlăturat asfaltul vechi și demontate bordurile. Din zonă a fost scos și mobilierul urban care urmează a fi înlocuit cu unul nou.

  În premieră, în scuar vor fi aplicate mai multe elemente inovative, printre care iluminatul artistic și aplicarea pavajului într-un alt stil decât cel obișnuit.

  Totodată, pictorii care își comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu”, fiind strămutați în Parcul Catedralei, vor beneficia de o alee unde urmează a fi instalat primul element de mobilier urban ce va servi drept suport pentru expoziția acestora. Aleea va fi amenajată de-a lungul străzii Columna.

  „Scopul nostru este de a crea condiții mai bune de comercializare a tablourilor și să redăm un nou aspect estetic orașului”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

  Cheltuielile pentru renovarea Scuarului „Mihai Eminescu” sunt suportate de Primăria Chișinău în colaborare cu o instituție bancară.

  Amintim că inițiativa privind reabilitarea scuarului din preajma Teatrului Național „Mihai Eminescu”, aparține primarului general, Ion Ceban, pentru a aduce un omagiu Luceafărului literaturii noastre, dar și pentru a oferi spațiul respectiv locuitorilor capitalei, în scop de recreere.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Amenajarea scuarului „Mihai Eminescu” din centrul capitalei este pe ultima sută de metri, chiar dacă mulți au venit cu critici. Despre aceasta a anunțat...

  SOCIAL

  Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a inspectat marți, șantierul de lucrări privind reabilitarea infrastructurii Parcului „La Izvor", din sectorul Buiucani al capitalei.

  SOCIAL

  Au început lucrările de instalare a mobilierului urban pe Aleea artelor, amplasată pe strada Columna, în perimetrul str. Al. Pușkin și str. Mitropolit G....

  SOCIAL

  32 de familii de bugetari și nevoiașe din orașul Cahul vor primi apartamente noi, la cheie. O comisie a consiliului raional a examinat lucrările...

  Copyright © 2020