Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Au dat Nistrul pe geopolitică?

  Trădarea interesului național de dragul dragostei geopolitice. Astfel vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea a comentat refuzul majorității parlamentare de-l audia pe premier cu privire la catastrofa ecologică de pe Nistru. Deputatul spune că atât guvernul cât și Președinția ignoră această problemă și o trec sub tăcere atât la nivel intern cât și extern. Iar acest lucru va duce la consecințe dezastruoase pentru țară și populație.

  Problema râului Nistru, nu așteaptă spune vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrâncea care a propus audierea premierului pe marginea acestui subiect. Majoritatea parlamentară PAS însă a refuzat să susțină inițiativa.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „La sigur acest comportament este condamnabil și poate fi prezentat și interpretat ca trădarea interesului național. Atunci când avem problema și de dragul dragostei geopolitice, tăcem despre această problemă, iar consecințele vor fi dramatice pentru Republica Moldova„

  Mai mult, Batrîncea spune că problema este ignorată atât de guvern, cât și de președinție. Iar reticența guvernaților ar avea și o explicație.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  «Am reiterat că subiectul Nistrului este prioritar pe agenda bilaterală a Chișinăului cu Kiev și, la sigur, nu acele probleme artificiale care s-au discutat în cadrul vizitei doamnei Maia Sandu la Kiev. Subiectul Nistrului nici nu a fost abordat în cadrul acestor întrevederi. Oare parada militară și prezența lui Zelenski în PMAN, la această paradă, este mai importantă decât, folosind această ocazie, de semnalizat partenerilor din statul vecin că noi nu tolerăm dezvoltarea sectorului hidroenergetic pe Nistru?»

  Amintim că în luna august acestui an, Kievul a lansat și cea de-a patra turbină din cadrul Hidrocentralei de la Novodnestrovsk. Acest lucru a provocat scăderea volumului de apă în Nistru. Mai mult, ucrainenii urmează să pună în funcție încă trei turbine pe lângă cele deja existente. Ecologiștii spun că, acest lucru va lăsa Chișinăul și o parte din Odesa fără apă potabilă la robinete. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Serviciului de presă ai Guvernului și Președinției pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021