Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Aterizare forțată

  Un avion al companiei aeriene moldovenești Air Moldova, a fost avariat în partea din spate în timp ce ateriza pe aeroportul Domodedovo din Moscova. S-a întâmplat în seara zilei de de ieri. Informația a fost confirmată pentru Accent TV de către ofițerul de presă al Autorității Aeronautice Civile. Potrivit sursei, din cauza vântului puternic, avionul nu a reușit să aterizeze imediat și a fost forțat să ocolească de câteva ori zona.

  Abia după două ocoliri în aer, avionul a reușit să aterizeze. Cu toate acestea, după o inspecție amănunțită, s-a dovedit că, din cauza aterizării anevoioase, avionul s-a ales cu daune în secțiunea cozii. De asemenea, sursa a publicat și o imagine a traiectoriei zborului 9U171. Am luat legătura cu reprezentanții Aeroportului Domodedovo pentru a confirma sau infirma acest incident.

  Serviciul de Presă al Aeroportului Domodedovo, Moscova

  «Fiindcă este responsabilitatea Air Moldova nu avem dreptul să comentăm, fiindcă este vorba totuși de faptul că s-a întâmplat ceva cu compania din țara voastră. Trebuie să le puneți lor întrebarea».

  Compania Air Moldova a confirmat incidentul, precizând că acesta a avut loc din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și nu din vina piloților.

  Din declarația Air Moldova:

  „Incidentul s-a produs din cauza vântului puternic în momentul aterizării, avionul a intrat în zona micro-vortex, din cauza căruia a fost forțat să efectueze o manevră de aterizare repetată, iar în timpul aterizării, coada avionului a intrat în contact cu pista. Pagubele nu sunt grave, incidentul nu a avut loc din vina piloților, ci din cauza unor factori naturali „.

  Ofițerul de presă al Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica, a declarat pentru Accent TV că la moment se fac toate investigațiile necesare.

  Irina Bodolica, ofițer de presă al AAC

  «AAC a fost informată despre incident, la moment se fac verificările de rigoare pentru a constata starea tehnică a aeronavei. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit și toți pasagerii au fost transportați în condiții de maximă siguranță. Suplimentar la programul de supraveghere anual, în cazul unor evenimente aeronautice, AAC efectuează inspecții suplimentare a agenților aeronautici. Aceștia au obligația de a anunța MEI și AAC și anunță că instituția responsabilă de investigarea incidentului este MEI».

  În prezent nu se cunoaște gravitatea daunelor produse aeronavei. Acestea vor fi aduse la cunoștința opiniei publice imediat după ce vor fi finalizate investigațiile de rigoare.

  a-tv.md

  Copyright © 2021