Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Atenționare de călătorie pentru Austria: Grevă în transportul feroviar

  Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Austria că luni, începând cu ora 00:00, are loc o grevă în sectorul transportului feroviar, care se va încheia pe 28 noiembrie, ora 24:00.

  Aproximativ 5.000 de trenuri își vor înceta circulația pe tot teritoriul Austriei, urmând a fi perturbată și circulația feroviară transfrontalieră, precum și cea de noapte, informează MAE.

  Sunt posibile anulări de curse feroviare și în data de 29 noiembrie, mai arată sursa citată. În acest context, se anticipează perturbări serioase ale circulației în transportul public.

  Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să consulte orarul feroviar din R. Austria, accesând AICI și AICI.

  Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în R. Austria: 004315032465; 004315052381; 004312309510 și 004315051627 (tarif local Austria), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

  De asemenea, cetățenii români, care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de permanență al Secției Consulare a Ambasadei României în Republica Austria: + 0043 69911726027.

  Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://viena.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  LUMEA

  Sceptici şi preocupaţi pentru viitor, austriecii intră în anul 2023 cu cea mai negativă stare de spirit constatată în această perioadă de sfârşit de...

  LUMEA

  Începând de la 1 noiembrie, Austria a schimbat regulile de călătorie pentru cetățenii ucraineni care se află în această țară. Așadar, de la 1...

  LUMEA

  O furtună a provocat joi moartea a cinci persoane, dintre care doi copii, şi rănirea altor zece în Austria, au anunţat autorităţile şi agenţia...

  LUMEA

  Guvernul austriac a anunţat marţi că va renunţa în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă...

  Copyright © 2021