Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Atenție la obiectele explozive

  Bombe de aruncător, proiectile de artilerie şi o grenadă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, sunt doar câteva din cele aproximativ 50 de obiecte explozive depistate și lichidate de geniştii Armatei Naţionale de la începutul anului. Acțiunile au avut loc în mai multe localități din raioanele Ştefan Vodă, Criuleni, Căuşeni, Cimişlia, Anenii Noi, Hînceşti şi Ialoveni.

  Potrivit responsabililor, echipa de genişti a intervenit în mai multe localități, printre care și în Puhăceni, raionul Anenii Noi, acolo unde muncitorii de la cariera de nisip au descoperit o bombă de aviaţie cu greutatea de 500 kg. O altă misiune a avut loc în satul Semionovca, raionul Ştefan Vodă. Geniştii au găsit pe un câmp două proiectile de artilerie de calibru 122 mm după ce au fost alertați de localnici.
  Totodată, echipa a neutralizat patru obiecte explozive — bombe de aruncător, proiectile de artilerie şi o grenadă F-1 — în satul Bardar, raionul Ialoveni, satul Cioara, Hînceşti, oraşul Căuşeni şi orăşelul Sîngera din municipiul Chişinău.

  Din comunicatul Ministerului Apărării

  „Suntem în sezonul lucrărilor agricole și există riscul ca cetăţenii să descopere în sol obiecte explozive neidentificate. În acest sens, Serviciul geniu al Armatei Naţionale face apel către populaţia Republicii Moldova privind modul de comportare în cazul descoperirii unor elemente de muniţie. În cazul în care descoperiți asemenea obiecte, apelați oamenii legii.”

  Toate muniţiile au fost transportate la centrele de instruire ale unităţilor unde au fost distruse în condiţii de maximă siguranţă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020