Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Atenție la înțepăturile de insecte

  O tânără din Capitală a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost mușcată de o insectă. Aceasta spune că nu înțelege cum s-a întâmplat totul, întrucât nu este alergică, și până acum nu s-a mai pomenit în astfel de situații. În acest context, medicii atenționează toți oamenii care au fost mușcați de insecte și fac reacții alergice pronunțate să se adreseze imediat la medic.

  Alexandra Brigalda spune că se afla la muncă când, vizibil, i s-a inflamat piciorul și a simțit senzația de prurit. Tânăra spune că a chemat medicii care i-au administrat o injecție și i-au aplicat pansament pe mușcătură.

  Alexandra Brigalda

  “Cu siguranță nu știu ce s-a întâmplat.. că nu am simțit. Doar că peste ceva timp am simțit senzația de scărpinare..sau cum să mă exprim corect…și deja o umflătură..”

  Acesta nu este primul caz de acest fel, spune Alexandra. Acum o săptămâna, tânără a ajuns la spital cu piciorul inflamat după ce a fost mușcată de o insectă. Alexandra spune că până acum nu a făcut niciodată alergie la înțepăturile de insecte.

  Alexandra Brigalda

  „Am chemat atunci salvarea, însă nu știau unde să mă ducă cu certitudine, după care m-a văzut chirurgul la spitalul numărul 2, Arhanghel Mihail, care mi-a spus că probabil m-a mușcat un păianjen.”

  Specialiștii avertizează că insectele pot transmite boli infecțioase, bacteriene, virale sau parazitare. Țânțarii, bunăoară pot transmite boala malaria, iar căpușa poate provoca boala Lyme, care se manifestă prin erupții cutanate și dureri articulare.

  Luminița Suveică, șef direcția Sănătate

  “Dacă la unii se produce înțepătura printr-un pruruit ușor și roșeață la nivelul tegumetelor, la alții poate să fie printr-un edem destul de grav, atunci este nevoie de adresat, dacă sunt acestea la asistența medicală și dacă se începe a edema chiar să chemăm și ambulanța”.

  Totodată, pentru a nu fi mușcați de insecte, specialiștii recomandă oamenilor să poarte pantaloni și haine cu mânecile lungi atunci când merg la picnicuri în păduri sau parcuri. În ultimele două săptămâni, la 112 au parvenit peste 220 de apeluri de la cetățeni cu privire la mușcăturile de insecte.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021