Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Atenție la drum

  Din 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile conectate și ziua. Măsura are drept scop reducerea riscului de accidente rutiere în perioada rece a anului. Și poliția îndeamnă conducătorii auto să-și adapteze viteza la condițiile meteo și să-și echipeze din timp automobilele.

  Unii șoferi spun că, odată cu schimbarea orei, deja circulă cu farurile conectate și pe timp de zi.

  «Ne păzim și noi în trafic și deoarece condițiile meteo se schimbă îi avertizăm și pe alții că se deplasează un mijloc de transport. Este necesar, din cauza condițiilor meteo, deja și se întunecă mai repede și ceața mai des apare».

  «-Credeți că e o normă binevenită și o metodologie bună implementată la automobile?
  -Da, da desigur. E vizibil, dar și frumos!»

  «Nu cred că pe noi ne previne, dar pe pietoni, pe pasageri, să atragă atenția că trece transportul și să fie mai mult atenți».

  Alți conducători auto spun că nu văd utilitatea acestei norme.

  «Nu are nicio importanță.Vă spun eu. Ori cu farurile ziua, noaptea încă poate da, da ziua nu trebuie asta, credeți-mă. Numai cel chior nu poate să vadă mașina care merge».

  Poliția însă atenționează șoferii să țină cont de această regulă. Astfel ei își protejează viețile lor și ale pietonilor.

  Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Control, IGP

  Diana Fetco

  «Condițiile meteo și înnoptarea mai devreme, fac mai dificilă observarea acestora, mai ales pe traseele care leagă localități și nu sunt iluminate. Îndemnăm pietonii să se asigure că sunt observați atunci când traversează strada și să poarte elemente reflectorizante».

  Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii sunt obligați să circule cu faza scurtă a luminilor de întâlnire până în data de 31 martie.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020