Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Atentat sinucigaş la o școală din Kabul. 19 persoane au murit

  Cel puţin 19 oameni au fost ucişi într-un atentat sinucigaş produs vineri dimineaţa la un centru educaţional din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează Reuters.

  „Studenţii se pregăteau pentru examen când un kamikaze s-a aruncat în aer. Din păcate, 19 persoane au murit şi 27 au fost rănite”, a menţionat Khalid Zadran.

  „Un centru educaţional numit Kaj a fost atacat, din păcate deplângem morţi şi răniţi”, a transmis puţin mai devreme pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafy Takor.

  „Atacul asupra unor ţinte civile arată cruzimea inumană şi lipsa de norme morale a inamicului”, a adăugat acesta.

  Este vorba de o instituţie care pregăteşte viitori studenţi pentru examenele de admitere la facultate.

  Echipele de securitate şi salvare au sosit la faţa locului, iar înregistrări video postate pe reţele sociale şi fotografii publicate de media locale arată victime însângerate transportate de la locul exploziei. Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

  Pe 20 aprilie, cel puţin şase oameni au murit şi 24 au fost răniţi în două explozii la o şcoală pentru băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei afgane.

  Mulţi dintre cei care locuiesc în această zonă sunt membri ai minorităţii etnice hazare, vizată de-a lungul timpului de mai multe atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic, care îi consideră „eretici”.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din...

  LUMEA

  Un incendiu într-o fabrică din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi şi doi dispăruţi, a transmis marţi agenţia oficială Xinhua, citând...

  LUMEA

  Cel puţin 149 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite sâmbătă seara într-o busculadă în centrul capitalei Seul, unde zeci de...

  LUMEA

  Bilanţul uraganului Ian, unul dintre cele mai puternice uragane din istoria recentă a SUA, care a lovit sud-estul ţării la sfârşitul lunii septembrie, a...

  Copyright © 2021