Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Atac terorist în centrul Damascului

  În urma atentatului terorist care a avut loc la Damasc au fost uciși 14 militari sirieni.

  фото: REUTERS
  Teroriștii au minat și au aruncat în aer un autobuz al Armatei în centrul Damascului, 14 oameni au fost uciși, doi au fost răniți, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cadrul serviciului de securitate.
  Ulterior, aceste informații au fost confirmate de comandamentul militar sirian.
  Atacul terorist a avut loc lângă Podul Rais, nu departe de celebrul hotel „Lady Rose”.
  „Autobuzul aparținând unei companii de transport militar a părăsit garajul companiei din zona Baubat Midan, în direcția Mazze 86. Autobuzul transporta angajați ai organizației”, i-a spus interlocutorul agenției.
  Primul dispozitiv explozibil a detonat la aproximativ 6:30 (ora coincide cu ora Moscovei), peste 50 de metri a detonat al doilea. La acea oră sunt mulți oameni în zonă – localnicii merg la muncă.
  Dispozitivele explozibile au fost puse în autobuz. Două dintre ele au explodat, iar al treilea nu a detonat, fiind neutralizată de geniști”, a adăugat sursa.
  Acesta este primul atac de proporții în Damasc, cu număr mare de victime, din ultimii ani. Ultimele a avut loc în 2016 și 2017 în sudul capitalei siriene, în cartierul șiit Seyid-Zeinab. În ambele cazuri au fost implicați teroriști sinucigași, zeci de oameni au fost uciși.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  La inițiativa fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Parlamentul Republicii Moldova a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului terorist din Perm, Rusia.

  LUMEA

  Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile asupra centrului Vienei, comise luni seară şi pentru care ministrul austriac de interne a dat...

  Copyright © 2021