Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Atac planificat sau coincidență?

  O acțiune planificată din timp, atac asupra procurorului general sau o simplă coincidență? După ce anterior deputații PAS, Natalia Gavriliță și Igor Grosu au dat de înțeles că procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar trebui să-și dea demisia, astăzi, un alt deputat PAS, Dumitru Alaiba o spune cu text deschis.

  Dumitru Alaiba, deputat PAS

  „Credeți că deja e momentul de cerut demisia Procurorului General sau încă nu?
  În 2019, Harunjen s-a ținut cam o lună după căderea șefului său, Plahotniuc, după care a cedat presiunilor societății și a plecat în demisie. Domnul Stoianoglo ceva așteaptă?”

  Menționăm că Alexandr Stoianoglo a fost ales procuror general pe bază de concurs la care au participat 16 candidați. Dosarul Furtului Miliardului a fost şi rămâne marea provocare a procurorului. Pe parcursul mandatului acestuia s-au reparat greşelile din anchetele anterioare iar rezultatul investigaţiei a fost prezentat opiniei publice. În urma cercetărilor s-a stabilit că principalul coordonator şi beneficiar al furtului miliardului este cetăţeanul Plahotniuc, căruia i-a fost înaintată învinuirea pe mai multe capete de acuzare, fiind arestat, în lipsă, şi anunţat în căutare. Am luat legătura cu Serviciul de Presă al Procuraturii Generale. Purtătorul de cuvânt al PG, procurorul Maria Vieru a menționat că instituția nu comentează deocamdată declarațiile politicienilor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021