Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  ASP propune permise valabile doar doi ani pentru șoferii începători

  În R. Moldova există o inflație a automobilelor, iar numărul mașinilor aduse de peste hotare a crescut cu 16% de la începutul anului.

  Datele au fost prezentate de către directorul adjunct al ASP, Iurie Cristea.

  „Pe an, ASP eliberează circa 40.000 de permise de conducere. Volumul de automobile care vin în raport cu automobilele care sunt… nu știu cât va rezista rețeaua noastră de trafic rutier”, a declarat acesta.

  În cele din urmă, Cristea a venit cu două propuneri inspirate din UE. Mai exact, acesta propune examinarea mai dură a viitorilor șoferi.

  „Există o lipsă de conexiune între rata de succes a absolvenților versus stabilitatea financiară a școlilor auto. Noi atenționăm școlile auto că probabil vom aplica niște măsuri mai stricte”, a declarat Cristea.

  În această ordine de idei, reprezentantul ASP propune ca permisele de conducere să fie eliberate inițial pe un termen de doi ani, perioadă în care noul șofer să fie testat, iar dacă nu comite nicio încălcare, permisul i se va prelungi cu 10 ani.

  Cristea a mai propus ca elevii școlilor auto să susțină mai întâi examenul teoretic la ASP înainte de a trece la lecțiile practice.

  Știri.md

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  SOCIAL

  Poliția a ridicat din nou drona deasupra șoferilor din Capitală. Și a împărțit amenzi tuturor celor care s-au avântat să circule pe banda transportului...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Transportatorii sunt gata să iasă din nou în stradă ca să-și revendice drepturile. Asta pentru că ei sunt indignați de inițiativa legislativă propusă recent...

  SOCIAL

  Trei automobile s-au ciocnit aseară, 17 septembrie, pe traseul Chișinău-Orhei. Accidentul în lanț s-a produs în jurul orei 21:00, în apropiere de o benzinărie...

  SOCIAL

  Șoferii care se vor deplasa pe strada Calea Ieșilor, spre sectorul Centru, vor putea face manevra de a se întoarce la stânga fără a...

  Copyright © 2021