Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Asistenți sociali și bibliotecarii vor ajuta oamenii să aplice la compensarea facturilor

  Primii 180 de asistenți sociali și bibliotecari au început instruirea privind funcționarea platformei www.compensatii.gov.md pentru a ajuta cetățenii să se înregistreze online și să beneficieze de compensații la energie.

  Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, la ajutorul cadrelor instruite vor putea apela persoanele care nu dispun de echipament, acces la internet sau care nu au abilitățile necesare pentru a se înregistra individual.

  De instruiri vor beneficia peste 2000 de registratori din întreaga țară – asistenții sociali comunitari și bibliotecarii. Instruirile sunt organizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu sprijinul Uniunii Europene și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin intermediul Programului Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova.

  „În așa mod, Guvernul se asigură că de ajutorul acordat la plata facturi la energie vor beneficia toți cetățenii care se încadrează în una dintre cele cinci categorii de vulnerabilitate energetică. Totodată, va fi creată o linie verde guvernamentală, unde vor fi accesibile informații despre procedura de solicitare a compensațiilor, accesarea și înregistrarea pe platforma online compensatii.gov.md”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

  În urma creșterii prețului la gazele naturale, Executivul a creat Fondul de Reducere a Vulnerabilității Energetice pentru a ajuta populația să depășească criza energetică globală, ce afectează și Republica Moldova. Pentru plata compensațiilor la energie vor fi alocate circa 5 miliarde de lei (aproximativ 250 mln de euro).

  Facebook

  SOCIAL

  Moldova va instrui specialiști în domeniul securității cibernetice. Universitatea Tehnică urmează să asigure programele de studiu și perfecționare. Proiectul de lege în acest sens...

  SOCIAL

  Președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, a exprimat revolta reprezentanților administrațiilor publice locale față de guvernul central  pentru că au dublat salariile miniștrilor și secretarilor...

  SOCIAL

  Mesajul de felicitare al Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi adresat bibliotecarilor din Republica Moldova:

  Copyright © 2021