Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Asigurări în caz de inundații

  Proprietarii de automobile sunt disperați din cauza inundațiilor provocate de ploile abundente din ultimele zile. Apa pătrunde în motoarele sau sistemele elec trice ale vehiculelor, iar conducătorii auto sunt nevoiți să apeleze la companiile de asigurări, pentru compensarea daunelor. Reprezentanții companiilor atenționează, însă, că asigurarea obligatorie RCA nu acoperă daunele produse de calamitățile naturale. )

  Ion este șofer de mai mulți ani. El spune că a avut experiențe neplăcute din cauza inundațiilor provocate de ploi pe străzile capitalei.

  Am avut probleme și nu au fost mari ploi. Au fost ploi normale, dar din cauza că a pătruns puțină apă, pur și simplu am fost blocat pe șosea. 00.58// Nu am apelat la compania de asigurări, am plecat deodată la cervice.

  Bărbatul spune că majoritatea șoferilor din Republica Moldova obtează doar pentru asigurările obligatorii, în funcție de caracteristicile automobilului și posibilitățile financiare.

  Depide și de prețul mașinii. Dacă mașina este mai scumpă, logic că cineva o să prefere CASCO, că costă mai mult de făcut și mai bine dai un ban în plus și după asta știi că nu trebuie să ai probleme mari. Dar cum la noi mașinile costă cel mult 10 000 de euro, cred că nu se merită.

  Nu am avut așa defecțiuni. Mă strădui când este ploaie mare, când sunt inundații mă strădui să nu prea ies în oraș. Am văzut multe cazuri și știu chiar prieteni de ai mei cărora li s-a defectat mașina.

  Reprezentanții companiilor de asigurări atenționează șoferii că asigurările obligatorii RCA și Cartea Verde nu acoperă daunele provocate de calamitățile naturale, ci doar cele provocate în urma unor accidente rutiere.

  ELENA COJOCARU, MANAGER DE ASIGURĂRI FACULTATIVE
  Este produsul facultativ de asigurare CASCO, CARE, prin riscurile asigurate de către CASCO, inundațiile este un risc asigurat. Deci, cheltuielile provocate de către inundații ar fi acoperite de către asigurarea CASCO. Desigur sunt și anumite condiții pentru a încheia un contract de asigurare CASCO, diferența de preț este mare. Dacă o asigurare simplă este stabilită prin lege asigurarea facultativă CASCO, companiile de asigurări individual își stabilește tariful.

  Amintim că primarul general, Ion Ceban a dispus începerea lucrărilor de curățare a rețelelor pluviale, iar unele străzi urmează a fi renovate.

  Copyright © 2020