Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Armata trebuie să fie pregătită de riscurile la care ar putea fi supusă Moldova, spune premierul

  Republica Moldova trebuie să fie pregătită de riscurile la care ar putea fi supusă, a declarat premierul Natalia Gavrilița. Șeful Guvernului a menționat, la postul public de radio, că bugetul în domeniul militar trebuie să fie suplimentat.

  Gavriliță a fost întrebată dacă, în contextul Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO pentru anii 2022-2023, aprobat recent de Guvern, ar fi oportun ca să fie majorat bugetul pentru apărare.

  ”De fapt, la noi investițiile în domeniul militar au scăzut, dar la rectificarea bugetului cred că vom corecta acest lucru, mai ales că avem declarat și Anul Recunoștinței. (…) Avem analize care ar trebui să fie cheltuielile adiționale ca să creăm condiții bune pentru soldații noștri, să avem cazarmă cu condiții bune, programe pentru procurarea locuințelor, o organizare bună în Armată și să fim pregătiți de riscurile care ne pot aștepta”, a declarat premierul.  

  În același timp, Gavrilița a reiterat că Moldova este o țară neutră, iar Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO ”este o cooperare în contextul angajamentului de neutralitate”.  

  Amintim, într-o declarație remisă de PSRM, formațiunea a insistat pe dezicerea de către actuala guvernare de la acțiuni care duc la subminarea suveranității și statutului de neutralitate a țării noastre.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  trm.md

  POLITICA

  Guvernul de la Chișinău nu are o certitudine cu privire la achiziționarea gazului rusesc începând cu luna mai. Premierul Natalia Gavrilița a declarat, miercuri,...

  ECONOMIE

  Guvernul PAS crește esențial bugetele instituțiilor de forță. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, modificări la Legea bugetului de stat pentru anul 2022, iar...

  POLITICA

  Guvernul PAS va cere prelungirea stării de urgență. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița la un post privat de televiziune.

  POLITICA

  Prim-ministra, Natalia Gavrilița, susține că polițistul a acționat conform regulamentului, în cazul ambulanței oprite în trafic pentru a permite trecerea cortegiului oficial, iar acesta...

  Copyright © 2021