Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Armata Germaniei și-a luat rămas bun de la Angela Merkel

  Armata Germaniei şi-a luat rămas bun de la Angela Merkel, joi, în cadrul unei ceremonii solemne, care a avut loc la Berlin, la sediul Ministerului german al Apărării. Angela Merkel își va încheia în curând cei 16 ani de mandat.

  Фото: EPA/Vostock-photo

  Cancelarul german a ales pentru acest eveniment trei cântece interpretate de fanfara militară: un imn creștin, un vechi șlagăr melancolic și o piesă punk din 1974, văzută la acea vreme drept o critică la adresa republicii socialiste în care Angela Merkel și-a trăit tinerețea.

  La ceremonie, au încercat-o sentimente diverse pe cea care timp de 16 ani a fost considerată cea mai puternică femeie din Europa: a fost văzută râzând, dar și lăcrimând.

  Din cauza restricțiilor legate de COVID, evenimentul a fost mai discret decât cele ale predecesorilor săi. Au participat doar 200 de invitați – oficiali de rang înalt, inclusiv preşedintele Frank-Walter Steinmeier, dar şi oameni obișnuiți. 

  În noiembrie 2005, Angela Merkel a devenit cancelar federal şi prima femeie care a ocupat această funcţie în istoria Germaniei. A fost realeasă în 2009, 2013 şi în 2018.

  digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021