Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Aproape toți beneficiarii suportului unic de 900 lei și-au primit banii

  Pensiile, alocațiile sociale și suportul unic de 900 de lei pentru luna octombrie au fost achitate aproape integral, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

  Ministrul a informat membrii Guvernului că, la data de 24 octombrie, 99% din beneficiarii suportului unic în mărime de 900 de lei și-au primit prestația. Un procent nu și-a ridicat ajutorul financiar din motive obiective, ori erau internați în spital, ori se aflau peste hotare.

  Dumbrăveanu a precizat că suportul unic în mărime de 900 de lei poate fi ridicat în lunile următoare și pe parcursul întregului an 2021.

  Premierul Ion Chicu a solicitat responsabililor de la ”Poșta Moldovei” ca, în cazul în care activitatea vreunui oficiu este compromisă din motivul infectării cu COVID-19 a angajaților, să fie luate măsurile de rigoare pentru a nu întârzia achitarea pensiilor și alocațiilor sociale.

  ”Acestea nu sunt categoriile de persoane care pot aștepta pensia luna următoare”, a declarat Chicu.

  Totodată, la ședința de Guvern s-a menționat că plățile salariale, a pensiilor și altor prestații sociale pentru luna noiembrie vor fi achitate la timp. Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, în prezent în conturile trezoreriale sunt peste 9 miliarde de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Alte 50 de paturi vor fi amenajate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru persoanele infectate de COVID-19. Anunțul a fost făcut...

  SOCIAL

  Bolnavii cu bronșită acută vor beneficia de medicamente compensate în proporție de 100% pentru copiii și de 70% în cazul adulților.

  SOCIAL

  Ajutor pentru șomeri, spor salarial pentru angajații mai multor instituții de stat, dar și tratament gratuit pentru persoanele infectate cu virusul COVID-19. Acestea sunt...

  SOCIAL

  La Centrul COVID-19 din Chișinău au fost amenajate suplimentar 400 de paturi. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că 200 de paturi sunt destinate...

  Copyright © 2020