Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Aproape de oameni

  Șeful statului, Igor Dodon, continuă deplasările în teritoriu. Acesta a vizitat spitalul raional din Florești, s-a întâlnit cu agenții economici din regiune și a inspectat lucrările de construcție a podului peste râul Răut, lângă satul Ștefănești. Președintele Dodon l-a vizitat și pe veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Vasilii Tanaseiciuc.

  La spitalul raional din Florești, Igor Dodon a înmânat unui grup de lucrători medicali Diploma de Onoare a Președintelui, în semn de înaltă apreciere. Ulterior, împreună cu Ștefan Paniș, președintele raionului Florești, președintele a vizitat școala sportivă din oraș. Administrația instituției a solicitat susținere pentru a finisa lucrările de reparație a cazangeriei și a sălii de lupte. Șeful statului a abordat și alte chestiuni social-economice.

  IGOR DODON, PREȘEDINTELE RM
  Am acordat o atenție sporită chestiunilor legate de dezvoltarea agriculturii, construcția și reabilitarea drumurilor și a obiectivelor de menire socială. Am asigurat administrația locală de faptul că actuala conducere a țării va finanța în volum deplin realizarea tuturor programelor social-economice planificate.

  Tot în raionul Florești, Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea a doi agenți economici specializați în agricultură. Șeful statului le-a comunicat despre inițiativele guvernamentale privind susținerea masivă a sectorului agrar.

  În cadrul vizitei în raionul Florești, șeful statului a inspectat și lucrările de construcție a podului peste râul Răut, lângă satul Ștefănești. Construcția podului a demarat la finele anului 2019, din mijloacele Fondului Rutier. Valoarea totală a acestor lucrări este de 15,1 milioane de lei, până în prezent fiind valorificate aproximativ 11,5 milioane de lei.

  La sfârșitul vizitei șeful statului l-a vizitat pe veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Vasilii Tanaseiciuc. El are 97 de ani, a luptat pe front din luna februarie 1944 și până la sfârșitul războiului. A fost rănit, iar după demobilizare, a lucrat în kolhozul din sat. Veteranul are doi copii și șapte nepoți. Șeful statului i-a înmânat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii.

  Facebook

  Copyright © 2020