Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Aproape 47 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate în urma asumării răspunderii Guvernului

  Premierul Ion Chicu a anunțat că aproape 47 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate în urma asumării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pe rectificarea mai multor legi, inclusiv a bugetului de stat.

  Potrivit acestor modificări, salariile personalului medical urmează a fi dublate în etape, prima va fi la 1 septembrie 2020 cu 30%, cea de-a doua la 1 ianuarie 2021 – la fel cu 30% și a treia etapă prevede majorarea salariilor angajaților din sistemul de sănătate cu 40% și va fi efectuată în prima jumătate a anului viitor.

  Legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea mai prevăd alocații suplimentare pentru sectorul agricol, educație, întreprinderile mici și mijlocii și alocarea unui suport unic de 700 de lei pentru pensionarii cu o pensie de până la 3000 de lei.

  Potrivit legislației, din momentul asumării răspunderii, parlamentarii au 72 de ore la dispoziție pentru a decide dacă înaintează sau nu moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

  Amintim, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că chiar dacă opoziția de dreapta va depune această moțiune, el va promulga aceste legi pentru ca banii să ajungă la cetățeni.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Guvernul vine în ajutorul cetățenilor, care au înregistrat pagube în urma ploilor abundente din această vară. Astăzi, premierul Ion Chicu a condus ședința Comisiei...

  SOCIAL

  La Guvern a avut loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Ion Chicu.

  SOCIAL

  Prim-ministrul a avut o ședință online cu un grup de conducători ai asociațiilor de transportatori.

  SOCIAL

  Guvernul a extins lista personalului medical care va primi salarii majorate începând cu 1 septembrie. Din această dată, salariile vor crește cu 30% și...

  Copyright © 2020