Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Aproape 14 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

  În ultima săptămână a lunii noiembrie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 13 726 de persoane.

  Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cel mai des au solicitat ambulanța cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 2941 de persoane, urmați de 2883 de pacienți cu boli respiratorii și 1871 de pacienți cu urgențe neurologice. Totodată, echipele AMU au fost solicitate pentru 1012 persoane cu diverse traumatisme.

  Medicii de pe ambulanță au intervenit la 236 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 51 de pacienți cu infarct miocardic. Urgența a fost chemată la 64 de persoane, printre care la 14 copii care s-au ales cu diverse traumatisme după accidentele rutiere produse pe traseele țării.

  La Serviciul de Urgență au parvenit 47 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, printre care 13 cazuri de intoxicații cu medicamente și 13 intoxicații cu monoxid de carbon. La data de 19 decembrie au fost înregistrate cele mai multe intoxicații cu – opt cazuri, trei în municipiul Chișinău, trei în raionul Edineț și două în raionul Taraclia.

  Tot săptămâna trecută, șase persoane au fost diagnosticate cu hipotermii de gr. I și II, câte două din raioanele Orhei și Cantemir și câte o persoană din raioanele Comrat și Dubăsari. Pacienții cu vârsta cuprinsă între 15 și 78 de ani au fost transportați la spital.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  Pe parcursul săptămânii trecute, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 14 970 de persoane.

  SOCIAL

  În perioada 23-25 aprilie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 6220 de persoane, dintre care 5106 maturi și 1114...

  SOCIAL

  Pe parcursul săptămânii trecute, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 14 960 de persoane. Potrivit datelor Centrului Național de...

  SOCIAL

  Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a anunțat astăzi că pe parcursul lunii martie 2949 de cetățeni ucraineni, dintre care 1200 copii au...

  Copyright © 2021