Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Aproape 110 mii lei a cheltuit Maia Sandu pentru cele trei vizite peste hotare (DOC)

  Din data de 24 decembrie 2020, când a fost investită în funcție, și până astăzi, președintele Maia Sandu a cheltuit 108 100 lei pentru vizitele sale peste hotare. Totodată, șefa statului nu se poate lăuda cu vreo realizare concretă de pe urma acestor călătorii.

  Pe 11 ianuarie, Maia Sandu a plecat într-o vizită oficială la Kiev. Potrivit președinției, pentru această deplasare din bugetul de stat s-au cheltuit 28 900 lei, aici însă nu au fost incluse cheltuielile pentru escorta SPPS.

  “Unul dintre proiectele discutate este dezvoltarea infrastructurii prin crearea unui coridor de transport rutier între Chișinău și Kiev, care ar fi cea mai rapidă cale între capitalele statelor noastre. Am analizat opțiunea dezvoltării infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Yampil-Kyiv”, a declarat Maia Sandu după întrevederile de la Kiev. Președintele însă, nu a precizat că aceste proiect se află în discuții de aproape zece ani și face parte din așa-numita Centură a Mării Negre.

  La doar o săptămână de la vizita în țara vecină, pe 18 ianuarie, Maia Sandu pleacă într-o altă deplasare, la Bruxelles. Cele două zile în Belgia i-au costat pe moldoveni încă 45 800 de lei. La revenire, Maia Sandu a recunoscut că nu a reușit să deblocheze finanțarea externă a Republicii Moldova, așa cum a promis în timpul campaniei electorale.

  “Trebuie să avem o guvernare stabilă și responsabilă. Când acest lucru se va întâmpla, toate fondurile UE vor fi deblocate și mult mai mult ajutor va veni pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu la revenirea din Bruxelles.

  Săptămâna trecută, în zilele de 3-4 februarie, președintele s-a aflat într-o vizită în Franța. Potrivit datelor oficiale, călătoria a costat 33 400 lei. Nici acești bani Maia Sandu nu i-a putut justifica. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a spus că a primit, din nou, promisiuni că se va examina posibilitatea de a ajuta Republica Moldova pe mai multe segmente.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Consultările pe care le poartă Maia Sandu cu societatea civilă cu privire la depășirea crizei politice, amintesc de perioada când Vladimir Plahotniuc implica societatea...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că el este gata să discute cu Maia Sandu soluțiile pentru depășirea blocajului politic. Dodon a declarat, vineri, că...

  POLITICA

  Devine amuzantă tendința ”celui mai bun om” din acest stat, de a-și atribui merite, care nu-i aparțin. Despre acest lucru a scris pe rețelele...

  POLITICA

  Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a solicitat într-un apel public către statele europene și partenerii de dezvoltare soluția cea mai potrivită și legală pentru...

  Copyright © 2020