Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Apeluri record la 112

  Serviciul 112 înregistează o creștere privind solicitările de intervenție medicală legate de copii bolnavi. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, atunci când zilnic au fost semnalate câte 200 de chemări pe zi, în timp ce media zilnică este de până la 50 de cazuri. Ministerul Sănătății nu a comentat deocamdată această situație.

  Ana Carpovici, purtător de cuvânt 112

  „Simptomele pe care le au copii sunt temperatura ridicată, slăbiciuni, sau de câteva zile au temperatură și nu scade, sau se mai întâmplă că au probleme cu deglutiția.”

  Angajații de la 112 explică că de obicei, în perioada estivală, numărul solicitărilor legate de copii bolnavi este în creștere. Așa a fost și în această vară. În luna iulie, numărul de cazuri a crescut cu 30 la sută față de luna precedentă. În luna august, însă, în special săptămâna trecută, indicele a explodat și a ajuns până la 1800 de cazuri.

  Ana Carpovici, purtător de cuvânt 112

  “Chiar și operatorii au menționat faptul că este o creștere foarte mare a cazurilor legate de copiii bolnavi, undeva în jur cu 60 la sută în comparație cu perioada similară a anului precedent.”

  Am încercat de mai multe ori să luăm legătura cu reprezentanții Ministerului Sănătății, pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021