Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Apelul primarului general

  Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase. Primarul spune că primăria este obligată să achite 17 milioane de lei unei companii „FANTOMĂ”

  Edilul menționează că este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată. Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului.

  „Cu toate că urmărirea penală nu este finalizată și nu au fost stabilite toate circumstanțele instanțele anterioare au dispus încasarea a circa 17 milioane din contul Primăriei, fără a tine cont despre caracterul penal al acțiunilor factorilor de decizie a întreprinderii aflate în insolvabilitate. Și acum pe ultima sută de metri de activitate a actualului Guvern se solicită achitarea acestei sume de bani din care în capitală ar putea fi realizate zeci de proiecte de infrastructură„

  Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021