Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Apel la responsabilitate

  Igor Dodon o îndeamnă pe Maia Sandu să-și asume responsabilitatea, în calitate de președinte ales, și să numească un nou Guvern. Dodon a făcut declarația în cadrul emisiunii sale live, „Președintele răspunde”. Tot astăzi, șeful statului a anunțat că își va dona indemnizația care i se cuvine la sfârșit de mandat.

  Igor Dodon, președintele RM

  „Președintele nou ales, după depunerea jurământului, trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația din țară. Eu personal, PSRM, Guvernul nostru, nu se ține cu orice preț de guvernare. Doriți să preluați, arătați oamenilor cum puteți să schimbați lucrurile. Acest Guvern, într-o situație foarte dificilă, cu criză, cu pandemie, cu secetă, a reușit să asigure achitarea salariilor și a pensiilor la timp, dar nu încercați să presați ca executivul să plece singur. O demisie a Guvernului din inițiativă proprie ar însemna acum să arunce țara în haos. “

  Președintele a mai declarat că își va dona indemnizația, care i se cuvine, conform legii, la încheierea mandatului. Banii vor ajunge la o familie cu opt copii. Șeful statului a menționat, că suma se ridică la 39 de mii de lei.

  Igor Dodon, președintele RM

  ”Evident că eu nu voi lua această indemnizație. Am decis ca această indemnizație să o transmit, am mai multe solicitări, familiei Marin și Irina Cij, cu opt copii. De aceea, indemnizația pe care președintele țării trebuie să o primească la sfârșit de mandat, conform legii, va fi acordată acestei familii, așa cum am făcut-o de mai multe ori și am ajutat multe familii, când am avut posibilitatea”

  Șeful statului a mai menționat că, deși, în acest an, în buget este prevăzută suma de 560 de mii de lei pentru acordarea indemnizațiilor pentru echipa prezidențială, la încheierea mandatului, președintele țării și consilierii săi vor ridica 247 de mii de lei din banii alocați. Restul, 312 mii de lei, vor rămâne în bugetul țării.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020