Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Apel către cadrele didactice

  Primarul general Ion Ceban a venit cu un apel către cadrele didactice din regiuni care și-au dat demisia în urma obligativității testării antiCovid. „Stimați profesori, dacă ați plecat din sistem, să știți că noi avem mare nevoie în capitală de cadre didactice, de profesioniști„ a menționat edilul la ședința din această dimineață.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Cu mare drag vă așteptăm la Chișinău și, dacă sunteți gata, noi suntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional. Am dispus că dacă avem astfel de solicitări, neapărat să fie examinate. Mai mult ca atât, aceste persoane să beneficieze de facilități ca și tinerii specialiști din domeniu care primesc lunar 1000 de lei pentru chiria unui apartament”.

  Edilul susține că este regretabil că săptămâna trecută, mai mulți profesori din țară și-au anunțat demisia, deoarece sunt impuși din propriul buzunar să achite testarea la Covid odată la 2 săptămâni. Totodată Ceban a anunțat că în municipiu, continuă testarea gratuită la necesitate a profesorilor.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Este o prioritate pentru autoritățile municipale si vom depune tot efortul pentru a fortifica atât procesul de vaccinare, cat si procesul de testare. Așa cum spuneam vom repartiza și teste la fiecare instituție și în caz ca va fi nevoie să fie folosite„.

  Totodată Ceban anunță că după toate protocoalele OMS în Chișinău este atinsă imunitatea colectivă în rândul cadrelor didactice cu peste 95%. Edilul opinează că aceasta va permite asigurarea procesului educațional in siguranță.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021