Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Anunț important făcut de premier, despre reînceperea noului an de studii

  Instituțiile de învățământ și grădinițele care nu vor reuși să se conformeze regulilor de activitate pe timp de pandemie până la 1 septembrie, nu vor primi autorizația de a se redeschide. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința de la Președinție.

  Premierul a amintit că CNSP a remis încă la mijlocul lunii iulie instrucțiunile de pregătire a edificiilor școlilor și grădinițelor pentru activitate pe timp de pandemie.

  ”Se vor redeschide doar acele instituții care vor reuși să se pregătească. Sperăm că multe instituții vor fi gata, dar admitem că nu toate vor fi pregătite și nu vor obține permisiunea de a se deschide”, a spus Chicu.

  Premierul a declarat că, din cauza ignorării totale ”de către toți” a regulilor, săptămâna trecută, în Moldova s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de COVID-19.

  ”Explicația este nerespectarea regulilor de către toți, dacă vom continu tot așa numărul de cazuri va crește și mai departe, ceea ne va impune să venim cu restricții”, a menționat Chicu.

  Din 1 septembrie, va fi ridicat parțial regimul de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii care vin de peste hotare. Ministerul Sănătății va stabili lista țărilor și regiunilor cu risc epidemiologic sporit, clasificate în zone roșii și verzi. Lista va fi actualizată săptămânal. Astfel, persoanele care intră în țara noastră din zonele verzi – nu vor fi obligate să completeze să respecte regimul de carantină.

  a-tv.md

  SOCIAL

  La data de 15 ianuarie, nici o instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță din cauza carantinei, iar în autoizolare se...

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie...

  POLITICA

  Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor...

  Copyright © 2020