Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  ANTA din nou pe trasee

  Ghinion pe capul mai multor taximetriști din țară, după ce inspectorii ANTA au ieșit astăzi pe trasee pentru a preveni și combate transportul ilicit de pasageri. Datele statistice acumulate în urma controalelor demonstrează că numărul acestora este în descreștere.

  Cei de la ANTA spun că în ciuda cifrelor îmbucurătoare, operațiunile de acest gen trebuie să continue. Inspectările au fost desfășurate de comun cu cei de la INSP și FISC pe mai multe trasee din țară, inclusiv pe cele care duc spre capitală. La Varnița bunăoară, inspectorii ANTA au tras pe dreapta mai multe mașini.

  -Ce au zis cei de la ANTA? Ce au verificat?
  -Dacă actele sunt în regulă. Totul este bine.
  Verificarea a decurs bine. Așa trebuie să fie. Asta este.
  -la dvs. totul este în regulă?
  -Totul este în regulă, am toate actele.

  În urma controalelor de azi, mai puțini șoferi decât de obicei s-au ales cu procese verbale. Acest bărbat spre exemplu, a fost la un pas de a se alege cu o amendă, însă a scăpat basma curată. El activează în calitate de taximterist deja de un an și jumătate. Acesta spune că nu obișnuiește să încalce regulile, iar ceea ce s-a întâmplat azi, a fost de fapt o problemă tehnică.

  Numai ce am fost la bază. Nu-i lumină la bază.
  -Este ora 10, mai aveți 45 de minute.
  -Cum se aprinde lumina…
  -Cu foaia de parcurs expirată să nu circulați.
  Este în foaie de parcurs de la oră până la oră. Dacă trecem limita….ne străduim să nu încălcăm, dar dacă nu-i lumină..Asta-i

  Unii șoferi recunosc eficiența controalelor, alții însă sunt de părere că acestea ar trebui desfășurate în garaj, și nu pe trasee.

  Astfel de verificări ar putea avea loc altfel. Ele trebuie desfășurate în garaj, cei de la ANTA au acces liber în garajele noastre. Să vină atunci în garaj să ne controleze. Cine îmi va achita timpul pierdut? Nimeni, iar eu sunt obligat să achit un plan zilnic, iar el este nu mic.

  De cealaltă parte a baricadei, cei de la ANTA înțeleg supărarea taximetriștilor însă reiterează că astfel de controale trebuie să aibă loc. Și asta fiindcă fenomenului traficului ilicit de pasageri încă persistă pe drumurile din țară.

  Dmitri Prohnițchi ofițer de presă ANTA

  Urmare a controalelor au fost aplicate câteva sancțiuni prin întocmirea proceselor verbale cu privire la contravenție și au fost aplicate amenzi pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane contra-cost în regim de taxi. Cele mai des întâlnite abateri sunt lipsa setului complet de documente la bord

  Verificări similare au avut loc și-n preajma orașelor Soroca și Cimișlia.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020