Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  ANSA recomandă

  Atenție de unde cumpărăți produse alimentare pentru masa de Paște. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă oamenilor să cumpere produse doar din locuri autorizate pentru a exclude riscul unei toxiinfecții alimentare. Specialiștii au demarat și un șir de controale inopinate agenților economici pentru a verifica dacă alimentele corespund normelor sanitare.

  Inspectorii ANSA spun că în preajma sărbătorilor pascale, tot mai multe încălcări sunt depistate la unitățile comerciale specializate în vânzarea produselor alimentare. Și asta pentru că, în această perioadă, numărul de produse expuse în vânzare a crescut, iar unii agenți economici nu reușesc să respecte toate condițiile sanitare privind păstrarea produselor.

  Eugen Straistă, inspector principal ANSA

  “Produsele alimentare trebuie cumpărate din locuri sigure, din locuri unde se respectă condițiie de păstrare, în special norme de igienă și condițiile de temperatură. Produsele trebuie să provină doar din unități autorizate.”

  Inspectorii ANSA recomandă oamenilor să fie atenți, în special, la termenul de valabilitate al produselor, termperatura de păstrare, dar și la exteriorul acestora, atunci când merg la cumpărături.

  Eugen Straistă, inspector principal ANSA

  „La sărbătorile de Paște, se procură produse de carne proaspătă, este foarte important ca aceste produse să fie cu un grad de prospețime cât mai înalt, adică să le procurăm nemijlocit în ajunul sărbătorilor, sau dacă din anumite motive au fost cumpărate mai devreme să fie păstrate la frigider.”

  În ajun de Paște, la mare căutare este și peștele, lactatele și ouăle. Și atunci când cumpără aceste produse oamenii trebuie să fie foarte atenți.

  Eugen Straistă, inspector principal ANSA

  “Este o metodă foarte simplă de a verifica cât de proaspăte sunt ouăle. Pur și simplu plasăm ouăle într-un vas cu apă și ouăle proaspete tot timpul vor tinde să se așeze la fundul vasului, iar ouăle neproaspete vor tinde să iasă la suprafață.”

  În ajunul sărbătorilor pascale, inspectorii ANSA au demarat un șir de controale, la toate unitățile comerciale din țară pentru a verifica dacă produsele corespund normelor sanitare. Agenții economici la care vor fi depistate nereguli riscă amenzi de până la 15 mii de lei sau în cazuri mai grave, retragerea licenței de activitate.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020