Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  ANRE a majorat tarifele la căldură în Chișinău, Bălți și în alte orașe

  Tarifele la căldură vor crește în Chișinău, Bălți, Anenii Novi, Glodeni, Orhei, Comrat și Ungheni. Decizia respectivă a fost aprobată pe 21 decembrie de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Noile tarife vor intra în vigoare odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

  Au fost aprobate următoarele tarife pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică (fără TVA):

  S.A. „CET Nord” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 3 905 lei/Gcal, cu 853 lei mai mare (+28%) decât tariful în vigoare.

  S.A. „Comgaz-Plus” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 806 lei/Gcal, cu 1 040 lei mai mare (+28%) decât tariful în vigoare.

  Î.M a „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 355 lei /Gcal, cu 1 013 lei mai mare (+30%) decât tariful în vigoare.

  S.A. „Apă-Canal Chişinău” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 271 lei /Gcal, cu 1 137 lei mai mare (+36%) decât tariful în vigoare.

  Î.M. „Servicii Comunale Glodeni” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 208 lei /Gcal, cu 978 lei mai mare (+30%) decât tariful în vigoare.

  Î.M. „Antermo” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 208 lei/Gcal, cu 1 021 lei mai mare (+32%) decât tariful în vigoare.

  Î.M. „Servicii Comunal-Locative” Orhei – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 445 lei /Gcal, cu 933 lei mai mare (+27%) decât tariful în vigoare.

  ANRE amintește că volumul maxim compensat al prețurilor pentru consumatorii casnici în funcție de categoria de vulnerabilitate energetică este de 1,3 Gcal/lună. Compensarea este valabilă în perioada noiembrie 2022-martie 2023.

  anre.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifului la căldură, după o solicitare în acest sens parvenită de la Termoelectrica. Astfel, prețul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În chitanțele de energie electrică pentru luna ianuarie, compensația se va reflecta doar pentru cetățenii cu un grad de vulnerabilitate energetică foarte ridicată. Potrivit...

  SOCIAL

  Energia electrică ar putea din nou să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a recepționat cererea S.A. „Termoelectrica” de ajustare a...

  ECONOMIE

  Monitorul Oficial de vineri, 13 ianuarie, a publicat Hotărârea Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu privire la tarifele...

  Copyright © 2021