Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Anatol Țăranu: Situația în Republica Moldova a ajuns într-un punct critic

  Republica Moldova continuă să se confrunte cu numeroase provocări serioase, iar situația economică în țara noastră a ajuns într-un punct critic. Opinia îi aparține comentatorului politic Anatol Țăranu și a fost expusă în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

  „Situația în țara noastră a ajuns într-un punct critic. Managementul economic în Republica Moldova este într-o situație nu prea bună. Noi avem cel mai înalt grad de inflație, PIB-ul nostru a scăzut, avem o depășire categorică a importurilor asupra exporturilor, care a crescut într-un mod foarte periculos. Au scăzut tempourile de dezvoltare industrială și agricolă, pentru că într-un stat agricol chestia asta este foarte periculoasă „, a declarat Țaranu.

  În același timp, Țaranu a subliniat că tempoul înrăutățirii situației din țară depășește tempourile asistenței sociale și din acest punct de vedere situația este foarte complicată.

  Menționăm că, inflaţia în Republica Moldova a ajuns la 34,29 la sută. Cel mai mult s-au scumpit serviciile comunale şi produsele alimentare. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în ultimele 12 luni preţurile medii de consum au crescut la produse alimentare cu peste 38 la sută, mărfuri nealimentare cu peste 23 la sută şi servicii prestate populaţiei cu peste 45 la sută.

  Cele mai accentuate scumpiri, în luna august faţă de iulie, au fost înregistrate la ouă de găină – cu peste 17 la sută, fructe şi zahăr – cu 4 la sută, pâine din făină de grâu, lapte.

  Şi serviciile prestate populaţiei s-au scumpit. Astfel, serviciile comunal-locative – cu 3,4%, generând creşterea preţurilor medii de consum cu peste 0,3 procente.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  În trimestrul trei al anului curent, rata anuală a inflației a continuat traiectoria ascendentă din perioadele precedente. Totuși, a fost ușor inferioară valorii anticipate...

  LUMEA

  Creșterile galopante ale facturilor și prețurilor la alimente au împins inflația din Regatul Unit la un record de 41 de ani, cu o zi...

  ECONOMIE

  Preţurile în Republica Moldova au crescut cu 2,62% în octombrie, faţă de 1,43% în septembrie. În zece luni, inflaţia a ajuns la 27,95%, iar...

  ECONOMIE

  Inflația din Republica Moldova doboară un nou record, după ce a ajuns la 34,62 de procente. Calculele, publicate de Biroul Național de Statistică, trezește...

  Copyright © 2021