Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Analist: Președintele Igor Dodon transmite un important mesaj politic, având în vedere și posibila lui realegere în funcție în toamna acestui an

  Adresarea președintelui țării, Igor Dodon cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate transmite un important mesaj politic care are în vedere și posibila lui realegere în funcție în toamna acestui an. Despre aceasta spune analistul politic Corneliu Ciurea, care a făcut o analiză amplă a textului într-un editorial, publicat pe politics.md.

  “Textul este orientat spre viitor și conține mai multe pasaje din care deducem că președintele urmărește asigurarea continuității. Desprindem acest lucru din gândurile lui Dodon cu privire la lupta cu oligarhia, dorința lui de a participa la elaborarea Concepției Politicii Externe sau cu privire la valorile pe care le promovează”, scrie Ciurea.

  Analistul politic mai spune că cei patru piloni pe care e construit discursul – Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Valori se asociază cu Igor Dodon.

  Totodată, Ciurea constată că pasajul dedicat dușmanilor este scris într-o cheie pașnică.

  “Președintele țării preferă să nu nominalizeze inamicii (poate cu excepția oligarhilor), având atât experiența unei colaborări cu aceste forțe în trecut cât și înțelegerea că aceste colaborări ar putea să se mai producă ulterior sub imperiul conjuncturii politice”, spune Ciurea.

  Făcând o expertiză a părții despre geopolitică, Ciurea susține că președintele crede în posibilitatea menținerii unei politici externe echilibrate, deși un accent special este pus pe relația cu Rusia.

  „Se pare, totuși, că președintele Dodon simte mai bine evoluția contextului geopolitic – relevanța Uniunii Europene se diminuează dramatic în condițiile neputinței de a promova proiecte geopolitice de anvergură”, a conchis analistul.

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  Copyright © 2021