Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Americanii organizează loterii pentru cei care vin să se vaccineze. La finalul fiecărei zile, un norocos câștigă 40.000 de dolari

  Mai multe state americane au anunțat că organizează loterii cu premii de milioane de dolari, destinate celor care vin să se vaccineze împotriva Covid-19. Scopul acțiunii este de a accelera din nou campania de imunizare la nivelul Statelor Unite, după ce autoritățile au înregistrat o scădere semnificativă în ultimele săptămâni. Un prim experiment de acest fel a fost făcut în Ohio, care a pus la bătaie un milion de dolari pentru una dintre persoanele care au primit o doză de vaccin anti-Covid. În urma loteriei, statul a avut o creștere de 28% a numărului de oameni imunizați, notează nbcnews.com.

  După Ohio, New York și Maryland sunt primele state care au anunțat că vor organiza loterii cu premii pentru persoanele care vin să se  vaccineze împotriva Covid-19.

  Autoritățile din Maryland anunță lansarea unei loterii cu premii de 2 milioane de dolari, prin care adulții care se vor vaccina pe teritoriul acestui stat vor intra în tragere la sorți pentru sumele zilnice sau pentru marele premiu final. Condiția este ca cei care vor să participe la loterie să fie rezidenți. Zilnic va fi tras la sorţi câştigătorul a 40.000 de dolari, iar premiul final va fi de 400.000 de dolari și va fi acordat de ziua naţională, pe 4 iulie.

  În Maryland, 67% dintre locuitorii adulţi au primit deja cel puţin o doză vaccin. Chiar și așa americanii doresc să obțină un procent și mai mare al celor vaccinați împotriva Covid-19.  Tragerea la sorți va respecta anonimatul persoanelor vaccinate înregistrate în baza de date a serviciilor sanitare ale statului, susțin organizatorii.

  Și în New York va fi organigată o astfel de loterie, între 24 şi 28 mai. În zece centre de vaccinare de pe teritoriul statului se vor distribui gratuit 10 milioane de bilete de loterie, cu premii între 20 de dolari şi 50 milioane de dolari.

  „Pentru că rata de vaccinare încetineşte, trebuie să fim creativi pentru a administra mai multe doze”, a precizat guvernatorul statului, Andrew Cuomo. În New York, aproape 63% din populaţie a primit cel puţin o doză.

  Președintele Joe Biden a stabilit un prag pentru campania de vaccinare din Statele Unite, astfel că 70% din populaţie ar trebui să fie vaccinată cu cel puţin o doză până la 4 iulie.

  Și alte state au demarat diverse acțiuni de încurajare a vaccinării,  oferind bere, pizza sau bilete la evenimente sportive.

  digi24.ro

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  În primele 6 luni ale anului 2022, au fost înregistrate 271 cazuri de reacții adverse suspectate (RA) şi lipsa efectului terapeutic (LE) la medicamente,...

  Noutăţi

  Majoritatea PAS din Parlament a refuzat să accepte propunerea de audiere în Legislativ a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco pe tema vaccinării anti-COVID-19 cu seruri...

  ALEGEREA EDITORILOR

  De astăzi, cetățenii își pot administra doza Booster 2 de vaccin împotriva COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, pentru a doua doză de rapel sunt eligibili adulții cu...

  Noutăţi

  Va fi emis un ordin care va permite gestionarea procesului de imunizare cu a patra doză de vaccin împotriva noului tip de coronavirus, a...

  Copyright © 2021