Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ambasadorul Ucrainei a informat Kievul că imaginea Maiei Sandu a fost afectată puternic din cauza răpirii lui Ceaus

  Imaginea și ratingul președintelui Maia Sandu au fost afectate puternic din cauza răpirii ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Despre aceasta ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Shevchenko, a informat autoritățile de la Kiev. Conținutul din scrisoarea diplomatului a fost publicat de portalul Newsmaker.

  фото: president.gov.ua

  Ambasadorul mai scrie că președintele Maia Sandu a încercat de mai multe ori să discute despre cazul Ceaus cu omologul său Vladimir Zelenski, dar acest lucru nu i-a reușit din cauza părții ucrainene.

  În scrisoare se confirmă faptul că ministerul de Externe de la Chișinău a cerut ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar ucrainean Serghei Smetaniuk, pentru a-l trage la răspundere penală. Totodată, partea moldovenească cere permisiunea pentru a efectua percheziții în automobilul lui Smetaniuk.

  Precizăm că atașatul militar Serghei Smetaniuk l-ar fi transportat pe Nicolae Ceaus în Ucraina, într-un automobil cu numere diplomatice.

  Marko Shevchenko le-a sugerat autorităților de la Kiev să anunțe partea moldovenească cine va face parte din comisia de investigații, creată de comun acord, și în cel mai scurt timp să fie organizată prima ședință la Chișinău sau la Kiev. Totodată, ambasadorul spune că Ucraina ar trebui să refuze solicitarea de a-i ridica imunitatea lui Smetaniuk, care își încheie mandatul în țara noastră pe 3 mai 2021.

  Precizăm că jurnaliștii Newsmaker au obținut scrisoarea lui Marko Shevchenko de la liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

  Ex-judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Capitalei în data de 3 aprilie. Potrivit informațiilor, acesta a fost dus forțat în Ucraina, într-un automobil cu numere diplomatice.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  newsmaker.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Președinția condusă de Maia Sandu a prelungit acordul de finanțare cu Konrad-Adenauer-Stiftung, iar lista consultanților plătiți de către această organizație obscură din Germania rămâne...

  POLITICA

  Vizitele Maiei Sandu în teritoriu se fac în interesul PAS și nu al cetățenilor. Despre aceasta a vorbit președintele PSRM, Igor Dodon, la o...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu a fost prinsă cu o nouă minciună. Șefa statului nu a fost invitată de către primarii din Găgăuzia la o întrevedere,...

  POLITICA

  Înainte de a promite ceva cetățenilor, Maia Sandu trebuia să citească bine Constituția și să vadă care sunt prerogativele unui șef de stat, a...

  Copyright © 2021