Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Alți 41 de militari pleacă în Kosovo. Ion Chicu: Ne mândrim cu prestația voastră!

  Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la ceremonia de detașare a unui nou contingent al Armatei Naționale în Kosovo. Astfel, pe 12 iulie, alți 41 de militari (KFOR-13) vor pleca în misiunea de menținere a păcii: un pluton de infanterie ușoară, o echipă de geniști și un meteorolog.

  În discursul său, premierul a urat succes noului contingent pregătit să ne reprezinte țara în misiunea de menținere a păcii și și-a exprimat gratitudinea pentru toți militarii care, începând cu anul 2014, au participat la operațiunea KFOR.

  „Pe parcursul ultimilor ani, militarii moldoveni au fost detașați în diverse colțuri ale lumii, acolo unde războaiele au marcat teritorii şi destine. Iată de ce azi, o dată în plus, aducem recunoștință celor peste 480 de militari care au participat în Misiunea din Kosovo, fiind adevărați ambasadori ai păcii. Tot respectul pentru curaj, bărbăție și dăruire!”, a menționat Ion Chicu.

  Șeful Guvernului a declarat că participarea efectivului de militari la această operaţiune este o contribuţie importantă pe care o aduce ţara noastră în consolidarea păcii, securităţii regionale și internaţionale. În plus, este o apreciere înaltă a Armatei Naționale şi o dovadă a reuşitei reformelor militare din ultima perioadă.

  Efectivul contingentului militar al Armatei Naţionale este dislocat în baza „Camp Vilaggio” Italia. Misiunea acestora este să asigure paza și securitatea în zonă, să patruleze în comun cu forțele italiene, să recunoască terenurile minate, sau să efectueze antrenamente de alpinism. Militarii KFOR beneficiază de tot suportul statelor partenere: Italia și Statele Unite ale Americii.

  „Le mulţumesc Guvernelor SUA şi Italiei pentru sprijinul acordat în realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova și pentru colaborarea ascendentă pe care o avem în mai multe domenii, vitale pentru viitorul democratic al statului nostru”, a subliniat premierul.

  Ion Chicu a mulțumit militarilor din Armata Națională și pentru implicarea activă în susținerea efortului Guvernului în lupta cu pandemia de COVID-19.

  Telegram channel

  a-tv.md

  SOCIAL

  Militarii, care un sfert de veac au slujit Patriei, trebuie să aibă dreptul la privatizarea locuinței. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat...

  SOCIAL

  Până în prezent, circa 1 500 de militari pe contract şi angajați civili au fost imunizați împotriva noului coronavirus. Printre aceștia este şi ministrul...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  Copyright © 2021