Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Alte trei permise de conducere falsificate, ridicate la frontieră

  Angajații Poliției de Frontieră au descoperit acte neveridice la doi cetățeni străini și la un conațional. Toate persoanele au declarat că documentele au fost perfectate prin intermediari.

  În punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, la linia de control s-a prezentat cetățeanul Uzbekistanului, asupra căruia au apărut suspiciuni privind scopul vizitei în R. Moldova. În cadrul controlului suplimentar, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene, cu semne rezonabile de falsificare. La audieri, străinul de 35 de ani a confirmat că fusese ajutat de o cunoștință să obțină documentul la o școală auto din Ucraina.

  În punctul de trecere a frontierei Tudora, un conațional a încercat vigilența polițiștilor de frontieră, prezentând la control un permis de conducere moldovenesc pentru categoria B și C, care nu corespundea unui act autentic. La fel, moldoveanul  de 31 de ani a comunicat că și-a perfectat permisul prin intermediul unei cunoștințe, contra sumei de 100 Euro.  Tânărul  și-a continuat drumul în calitate de șofer, având un permis de conducere valabil temporar, eliberat de autoritățile ucrainene.

  În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni a fost identificat un șofer ucrainean, care s-a legitimat cu permisul de conducere neveridic. Acesta a declarat că vine în Moldova în interes de serviciu. Ca urmare a verificării amănunțite a documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere ucrainean nu îndeplinește nici condițiile de formă și fond ale unui act autentic. Persoana a declarat inițial că nu cunoaște nimic ca apoi să recunoască: în anul  2017, aflându-se peste hotare și-ar fi procurat actul. Totodată, șoferul a declarat că deține și un permis de conducere legal, confirmat în urma verificării pe platforma online a bazei de date a conducătorilor auto din Ucraina.

  În repercursiune, documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, în dependență de rezultate vor fi luate măsurile legale ce se impun.

  border.gov.md

  Facebook

  Noutăţi

  Ministerul Afacerilor Interne informează despre situația camioanelor care staționează în așteptare pentru a fi procesate la punctele de trecere a frontierei moldo-române. Astfel, la...

  SOCIAL

  Polițiștii de frontieră din Sectorul Criva au fost alertați de prezența unui străin în zona de frontieră.  Operativ, o patrulă s-a apropiat în regiune...

  Noutăţi

  Poliția de Frontieră îndeamnă cetățenii să opteze pentru punctele de trecere Costești, Cahul sau Lipcani pentru a evita formarea cozilor de așteptare la posturile...

  SOCIAL

  Un cetățean al Ucrainei a fost reținut la frontieră cu droguri de tip „PVP” care urmau să fie vândute în Republica Moldova.

  Copyright © 2021