Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Alla Darovannaia: Minuni sau minciuni în declarațiile de avere ale deputatei PAS Doina Gherman

  Deputatul PAS, Doina Gherman, nu a rămas în urma colegilor din fracțiunea parlamentară și a indicat date eronate în declarația de avere și interese. Socialista Alla Darovannaia a studiat minuțios documentele și a depistat mai multe neconcordanțe.

  “Ca de exemplu, n-a avut apartament, apoi brusc a apărut ca și apartament vândut. Sau în calitate de inspector vamal, anterior, actuala deputată a Maiei Sandu ar fi cumpărat un teren cu circa 1200 de de lei, ca să aflăm, tot de la ea, că ulterior acest teren costă aproape 236 de mii de lei, adică prețul a crescut cu 18000%. Fantastic!, a scris Darovannaia pe Facebook.

  Potrivit deputatului PSRM, Gherman a ascuns în mai multe declarații de avere veniturile obținute. Totodată, lipsesc informațiile despre dividentele obținute de soțul Doinei Gherman de la o companie.

  “O altă informație, care prezintă interes pentru cetățeni și, sunt sigură, și pentru procurori, este perioada când aceasta muncea la vamă și declara două automobile, inclusiv unul de lux, fără a indica valoarea acestora. În calitate de deputat, colega Maiei Sandu conduce un Lexus RX 450, costul căruia începe de la 45 de mii de euro, iar în declarație este indicat cu 10 mii de euro mai puțin”, a mai scris Darovannaia.

  Deputatul socialist a sesizat deja Agenția Națională de Integritate și Procuratura Generală. Totodată, Alla Darovannaia a adresat solicitări și Inspectoratului Fiscal de Stat, pentru a verifica sursele reale de venit ale familiei deputatei Gherman.

  Amintim că și deputatul PSRM Grigore Novac a sesizat organele competente, după ce a depistat neconcordanțe și informații eronate în declarațiile deputaților PAS Veronica Roșca și Dumitru Alaiba.

  Facebook.com

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  SOCIAL

  În perioada de guvernare a PSRM, au fost întreprinse mai multe măsuri pentru a ajuta familiile cu copii. A fost majorată indemnizația unică la...

  POLITICA

  Deputatul PSRM, Oleg Savva, a depus un demers la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) prin care solicită să fie examinate neconcordanțele în declarația de...

  SOCIAL

  Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, membru al comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, condamnă reacția PAS în cazul profesorului din Ocnița.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Cadrele didactice care vor avea ore suplimentare vor primi adaos la salariu. Totodată, din bugetul de stat se vor aloca mai mulți bani pentru...

  Copyright © 2021