Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Alla Darovannaia: Minuni sau minciuni în declarațiile de avere ale deputatei PAS Doina Gherman

  Deputatul PAS, Doina Gherman, nu a rămas în urma colegilor din fracțiunea parlamentară și a indicat date eronate în declarația de avere și interese. Socialista Alla Darovannaia a studiat minuțios documentele și a depistat mai multe neconcordanțe.

  “Ca de exemplu, n-a avut apartament, apoi brusc a apărut ca și apartament vândut. Sau în calitate de inspector vamal, anterior, actuala deputată a Maiei Sandu ar fi cumpărat un teren cu circa 1200 de de lei, ca să aflăm, tot de la ea, că ulterior acest teren costă aproape 236 de mii de lei, adică prețul a crescut cu 18000%. Fantastic!, a scris Darovannaia pe Facebook.

  Potrivit deputatului PSRM, Gherman a ascuns în mai multe declarații de avere veniturile obținute. Totodată, lipsesc informațiile despre dividentele obținute de soțul Doinei Gherman de la o companie.

  “O altă informație, care prezintă interes pentru cetățeni și, sunt sigură, și pentru procurori, este perioada când aceasta muncea la vamă și declara două automobile, inclusiv unul de lux, fără a indica valoarea acestora. În calitate de deputat, colega Maiei Sandu conduce un Lexus RX 450, costul căruia începe de la 45 de mii de euro, iar în declarație este indicat cu 10 mii de euro mai puțin”, a mai scris Darovannaia.

  Deputatul socialist a sesizat deja Agenția Națională de Integritate și Procuratura Generală. Totodată, Alla Darovannaia a adresat solicitări și Inspectoratului Fiscal de Stat, pentru a verifica sursele reale de venit ale familiei deputatei Gherman.

  Amintim că și deputatul PSRM Grigore Novac a sesizat organele competente, după ce a depistat neconcordanțe și informații eronate în declarațiile deputaților PAS Veronica Roșca și Dumitru Alaiba.

  Facebook.com

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  POLITICA

  Un ministru antisocial și antiuman. Așa au apreciat deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor activitatea ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, care a afirmat...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernul Gavrilița exercită presiuni asupra autorităților publice locale pentru a le determina să închidă unele instituții de învățământ. Despre aceasta a anunțat, în cadrul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au criticat dur decizia autorităților de a administra cetățenilor vaccinul anti-COVID-19 direct în stradă. Deputatul socialist, Alla Darovannaia, a...

  POLITICA

  Majorarea pensiei minime anunțată de Guvernul Gavrilița este posibilă datorită politicii bugetar-fiscale adoptată anul trecut de guvernarea socialistă. Despre aceasta a anunțat, miercuri, deputatul...

  Copyright © 2021