Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Alianța Pas-Ppda-Candu-Șor blochează Parlamentul

  Deputații din opoziție au boicotat din nou ședința plenară a Legislativului, în cadrul căreia urmau să fie examinate proiectele pentru care guvernul și-a asumat responsabilitatea. Acestea prevăd dublarea salariilor pentru lucrătorii din domeniul sănătății, alocarea a 700 de lei de asistență unică pentru pensionari, precum și subvențiile pentru întreprinderile mici și mijlocii.

  «Vă anunț, la începutul ședinței de astăzi, din 101 deputați, 49 de deputați și-au înregistrat prezența”

  ZINAIDA GRECEANÎI, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI RM

  «Din păcate, colegii noștri din opoziție continuă să boicoteze ședința de parlament, prin urmare, observăm absența cvorumului. Ședința nu a fost deschisă

  Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a subliniat că, în conformitate cu legislația în vigoare, Guvernul are dreptul de a adopta proiecte de lege prin asumarea răspunderii.

  VLAD BATRÎNCEA, VICEPREȘEDINTELE PARLAMENTULUI RM, DEPUTAT PSRM

  „Ne pare rău de faptul că colegii din blocul ACUM s-au aliniat benevol mesajului dlui Candu și ale cetățenului Șor. Ne pare rău pentru că am considerat că pozițiile lor sunt diferite. Ne-am gândit că ei înțeleg că, de dragul luptei politice, ei nu vor merge împotriva intereselor oamenilor. Guvernul și-a asumat responsabilitatea – absolut constituțională. Care este problema? Nu susținem , și boicotăm ședințele și ca urmare activitatea parlamentului.

  Batrîncea s-a arătat dezamăgit de faptul că opoziția nu dorește să ajute populația și nu vrea să sprijine proiectele Guvernului, care, în această perioadă dificilă, a reușit să găsească fonduri pentru a ajuta personalul medical, pensionarii, fermierii și antreprenorii.

  VLAD BATRÎNCEA, VICEPREȘEDINTELE PARLAMENTULUI RM

  «Dumneavoastră nu veniți în sala de conferințe pentru a vă argumenta poziția și a explica de ce vă opuneți acestui lucru. Și ce veți spune medicilor, ce le veți spune alegătorilor, că socialiștii, Dodon, Dumbrăveanu nu au putut face față pandemiei? Bani pentru asta sunt, pentru sistemul de sănătate, mai mult de 1 miliard de lei și acești bani nu sunt luați de la FMI sau alți parteneri de dezvoltare, sunt bani din buget. Sunt banii pe care specialiștii financiari i-au identificat din guvern”

  Vicepreședintele Parlamentului a mai declarat că luni vor începe consultările privind găsirea unei soluții, astfel încât inițiativele Guvernului să aibă efect, iar fondurile vizate să ajungă la destinatari.

  Copyright © 2020