Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Alianța haosului blochează majorările de salarii

  Partidele Maiei Sandu, a lui Andrei Năstase, precum și grupurile Candu și Șor au boicotat din nou ședința Parlamentului, în care premierul Ion Chicu a prezentat asumarea de răspundere pe mai multe legi sociale. Cvorumul ședinței a fost asigurat de deputații PSRM, PDM și cei independenți, iar exponenții opoziției s-au dat în spectacol.

  În timp ce premierul Ion Chicu prezenta proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, deputații PPDA și PAS au dat buzna în sala de ședințe. Aceștia au încercat să obstrucționeze discursul șefului Guvernului, prin țipete și solicitări de a ține discursuri.

  Cvorumul ședinței a fost asigurat de deputații PSRM, PDM și cei independenți. Și-au înregistrat prezența 51 de deputați, inclusiv Ștefan Gațcan. Premierul Ion Chicu a declarat că proiectele de lege pentru care guvernul și-a asumat răspunderea vin să susțină în primul rând cetățenii RM.

  ION CHICU, PRIM-MINISTRUL RM

  «Ne luăm asumarea de răspundere asupra a patru proiecte de legi destinate pentru ajutor populației».

  Proiectele pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea prevăd majorarea salariilor cadrelor medicale, acordarea suportului unic de 700 de lei pentru pensionari, majorarea fondului alocațiilor pentru agricultori, educație și întreprinderile mici și mijlocii. Conform Constituției, dacă în decurs 72 de ore, deputații nu vor depune o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului, proiectele vor fi considerate adoptate. Amintim că președintele Igor Dodon a făcut, în această dimineață, un apel către deputații din PAS și PPDA să meargă în Parlament și să dea Guvernului posibilitatea să ajute financiar oamenii.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020