Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor, bătută în cuie

  Alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor a fost bătută în cuie, după ce deputații cărora au boicotat ședința de astăzi Parlamentului. Este opinia fracțiunii PSRM, care regretă faptul că boicotul celor patru grupări a blocat intrarea în vigoare a mai multor proiecte de legi sociale, dar și o eventuală venire în Parlament a Procurorului general Alexandru Stoianoglo. Potrivit unor informații vehiculate dimineață, acesta ar fi urmat să ceară ridicarea imunității parlamentare a lui Andrian Candu, dar și a altor deputați implicați în furtul miliardului.

  VLAD BATRÎNCEA, VICEPREȘEDINTELE PARLAMENTULUI RM, DEPUTAT PSRM

  «Suntem conștienți de faptul că unii colegi care știau că procurorul general va veni cel mai probabil astăzi în parlament se confruntă cu anumite emoții. Iar cineva acum nu vrea să ofere cvorum. În acest sens, fac apel la fracțiunea PAS, nu participați la aceste jocuri! Nu vă jucați în mâinile celor care își folosesc ultima șansă pentru a destabiliza situația”

  Deputații fracțiunilor PAS ȘI PPDA au boicotat ședința Parlamentului. Socialiștii au contat pe maturitatea politică a deputaților partidelor conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, deoarece proiectele pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitatea au avut drept scop rezolvarea celor mai importante probleme social-economice.

  VLAD BATRÎNCEA, VICEPREȘEDINTELE PARLAMENTULUI, DEPUTAT PSRM

  «În aceste legi, pentru care guvernul și-a asumat responsabilitatea, vom crește salariile lucrătorilor medicali, inclusiv o creștere de 100 de milioane de lei din Fondul de subvenționare agricolă, adoptarea unui program de locuințe pentru militari și poliție și rectificarea bugetară pentru a asigura oamenilor salarii și pensii„

  Apelul socialiștilor nu a fost auzit de opoziția parlamentară. Președintele fracțiunii PAS Igor Grosu, care a revenit la ședința parlamentului, a făcut trimitere la pandemia de coronavirus.

  IGOR GROSU, PREȘEDINTELE FRACȚIUNII PAS

  «Nu puteți opri constant parlamentul, referindu-vă la coronavirus sau la alte probleme urgente. Nu băieți!

  DUMITRU DIACOV, PREȘEDINTE DE ONOARE AL PDM

  „Procedura de preluare a responsabilității de către guvern este absolut legală, în special în actualul Parlament. Amintiți-vă, doamna Sandu a venit în parlament cu ideea de a-și asuma responsabilitatea guvernului de a anula rezultatele concursului, fără să se consulte nici măcar cu colegii de coaliție”

  VLAD BĂTRÎNCEA, VICEPREȘEDINTELE PARLAMENTULUI, DEPUTAT PSRM
  «Vreau ca toți oamenii să știe că deputații de la blocul ACUM au blocat sosirea procurorului general în Parlament. Și toate cuvintele voastre mari sunt egale cu zero, în condițiile când jucați în mâinile oligarhilor

  În consecință, ședința Parlamentului Republicii Moldova a fost anulată din cauza lipsei de cvorum. Dintre cei 101 deputați, doar 49 au venit în sala de ședințe, reprezentanți ai fracțiunilor PSRM și PDM. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că următoarea ședință va avea loc vineri, 3 iulie, începând cu ora 10.00.

  Copyright © 2020