Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Alexandru Tănase: Dizolvarea Parlamentului pentru că așa au dorit Maia Sandu și PAS este un precedent periculos

  Precedentul când un grup minoritar foarte mic reușește să dizolve Parlamentul, doar din cauza că se află în combinație cu Președintele, este unul periculos și el poate fi replicat și pus în aplicare inclusiv în alte circumstanțe, a atenționat Alexadru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale, în timpul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

  Fostul șef al Înalte Curți a mai spus că cetățenii trebuie să înțeleagă acum că Maia Sandu, care astăzi este admirată de toată lumea, nu este ”Împărat și nici Regină, și nu este veșnică, își va încheia și ea mandatul”.

  ”Pornind de la teoria ciclurilor politice, ‘după stânga vine dreapta, după dreapta vine stânga’, nu este exclus să ne pomenim cu un președinte care va face același lucru, care va dizolva un Parlament funcțional, acuzându-l de corupție”, a declarant Tănase.

  În opinia fostului judecător și președinte al CC, acuzațiile de genul ”cel mai corupt Parlament” sunt chestii subiective, deoarece nu există o certitudine în acest sens, nu se spune nici măcar cine sunt deputații corupți.

  ”Atunci când investeau Guvernul Sandu nu erau corupți, iar acum au devenit, peste noapte, corupți?”, s-a întrebat retoric Alexandru Tănase.

  ”Care este soluția? Să avem politicieni iobagi propriilor partide care niciodată nu s-ar desprinde de el? Aceasta ar fi contra Constituției și contra logicii democrației. În toată lumea Parlamentele se reconfigurează”, a criticat Tănase și declarația parlamentară despre traseismul politic, subliniind că majoritatea deputaților care și-au dat votul pentru acest document politic au trecut prin 3-4 partide și nu sunt ”virgini politic”.

  Amintim că Parlamentul a fost dizolvat prin decretul prezidențial din 15 aprilie 2021, după ce deputații au eșuat să voteze un alt Cabinet de miniștri, iar alegerile parlamentare vor avea loc în data de 11 iulie curent.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  telegraph.md

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu salută decizia PAS de a exclude obligativitatea organizării concursurilor publice pentru șefia mai multor instituții. În cadrul unui interviu la TV8, președintele...

  POLITICA

  Vila de la Condrița este întreținută de stat pentru ca Maia Sandu să se plimbe prin pădure. Despre aceasta președintele a declarat la TV8.

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, nu cunoaște la ce preț Republica Moldova va cumpăra gaz din 1 octombrie 2021. Totodată, Președinția și Guvernul nu vor...

  POLITICA

  În plin scandal legat de postul de televiziune TV8, președintele țării, Maia Sandu, merge la o emisiune moderată de jurnalista Mariana Rață pentru a...

  Copyright © 2021