Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Alexandru Cuznețov: Doar neutralitatea ne salvează

  Alexandru Cuznețov, doctor în drept, lector universitar, pledează ferm pentru statutul de neutralitate a Republicii Moldova. Poziția a fost exprimată în cadrul programului „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova” care emite pe internet.

  „Ne salvează doar neutralitatea. Dar neutralitatea nu numai în armată, dar și în declarații. Ce fel de neutralitate dacă faci declarații militare? De asta trebuie să fie o abținere totală”, a subliniat Cuznețov.

  El a argumentat că întreaga populație a țării se teme „de război, de nesiguranță și de imposibilitatea de oprire a acestui conflict care există”.

  Ian Lisnevschi, directorul companiei „Intellect Group”, a spus în context că datele sociologice confirmă că populația țării își dorește neutralitate. El a amintit că, potrivit celui mai recent sondaj realizat de compania pe care o conduce, cea mai mare parte a locuitorilor Republicii Moldova consideră neutralitatea ca fiind cea mai bună modalitate de asigurare a securității țării.

  „Este unica soluție care este văzută de societate ca rezolvare a acestei probleme (de securitate – n.r.)”, a specificat Lisnevschi.

  Sociologul a menționat că „uneori societatea mai bine decât politicienii” înțelege importanța neutralității.

  „…Pentru că societatea uneori mai bine decât politicienii înțelege că orice mișcare înspre o alianță, nu contează care – NATO sau cu alte țări, este risc de conflict pe teritoriul Republicii Moldova”, a rezumat Ian Lisnevschi.

  La momentul publicării acestei știri declarațiile lui Alexandru Cuznețov și ale lui Ian Lisnevschi nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Parlamentului, Președinției, PAS.

  primul.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Comitetul de organizare a început procedurile juridice pentru inițierea referendumului consultativ, la care cetățenii vor trebui să decidă vectorul extern al țării și păstrarea...

  POLITICA

  În opinia doctorului în istorie, politologului Victor Stepaniuc, ex-deputat și fost vicepremier, actuala guvernare s-a ancorat foarte adânc în jocurile geopolitice, care sunt periculoase...

  POLITICA

  „Integrarea europeană, promisă moldovenilor acum 20 de ani, a adus doar sărăcie și deznădejde, iar acum, după ce am pierdut și independența, riscăm să...

  SOCIAL

  Republica Moldova este pregătită să reziste presiunilor atât din exterior, cât și din interior, dar reformele trebuie să continue. De această opinie este ambasadorului...

  Copyright © 2021