Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Alertă pe plajele din Japonia. Oamenii au fost avertizați să stea departe de delfini, după o serie de atacuri

  Un singur delfin ar fi atacat șase persoane care au suferit răni ușoare, a anunțat prefectura Fukui, din Japonia, care i-a îndemnat pe oamenii care merg la plajă să nu se aventureze în larg și să nu atingă delfinii, scrie The Guardian.

  Reprezentanții prefecturii cred că toate persoanele au fost atacate de același delfin, incidentele având loc pe trei plaje din Fukui de pe coasta Mării Japoniei, la sfârșitul lunii iulie. Delfinul ar fi fost observat pentru prima dată în zonă în aprilie.

  Majoritatea incidentelor au avut loc la 10 metri de țărm, ceea ce este un indiciu că delfinii din zonă s-au obișnuit să întâlnească oameni în apele mai puțin adânci.

  Presa a scris că autoritățile au instalat un dispozitiv subacvatic, care emite zgomote de înaltă frecvență în scopul de a descuraja delfinii din zonă să se apropie. Două dintre atacuri au avut loc însă după acest dispozitiv a fost instalat.

  În cel mai grav caz, un înotător a avut nevoie de 14 copci după ce a fost mușcat de mână pe plaja Koshino, o destinație populară pentru cei care caută zone însorite.

  Printre victime se află doi bărbați în vârstă de 40 de ani – ambii au primit îngrijiri la spital pentru răni ușoare suferite în aceeași zi pe plaja Koshino – și un bărbat în vârstă de 60 de ani care înota la mai puțin de patru metri de malul plajei Takasu când a fost mușcat de brațul drept.

  digi24.ro

  Facebook

  Noutăţi

  Un lot de medicamente și echipamente medicale a fost donat astăzi Institutului Oncologic. Suportul a fost oferit de Organizația Internațională pentru Migrație în cadrul...

  LUMEA

  Taifunul Nanmadol a lovit puternic coasta sud-vestică a Japoniei, și a adus vânturi puternice și ploi torențiale în cantități record în unele zone ale...

  Noutăţi

  La câteva luni, după declanșarea unei serii de alerte false cu bombă, PCCOCS a pornit urmărire penală pe act terorist. Potrivit PCCOCS, acest dosar...

  LUMEA

  Guvernul japonez îşi propune să impulsioneze substanţial relansarea industriei nucleare, un sector fragilizat şi controversat în ţară după catastrofa de la Fukushima în 2011,...

  Copyright © 2021