Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Alegeri în limitele legii

  Alegerile prezidențiale din Republica Moldova s-au desfășurat democratic și în conformitate cu legislația electorală. Despre aceasta a declarat șeful misiunii de observatori din cadrul CSI, Victor Guminski, în cadrul unei conferințe de presă de totalizare.

  Potrivit șefului misiunii de observatori, Victor Guminski, care îndeplinește și funcția de prim vicepreședinte al Comitetului Executiv al CSI, chiar dacă, ieri, la unele secții de votare au fost înregistrate unele încălcări, acestea nu au fost grave. Guminski s-a referit la încercările de blocare a traseului ce duce spre secțiile de votare din satul Varnița, unde, potrivit poliției, a fost îndgrădit accesul alegătorilor de pe malul stâng al Nistrului. În urma acestui caz au fost intentate două procese penale. Chiar și așa, potrivit lui Victor Guminski , aceste încălcări nu au afectat rezultatele votului.

  Victor Guminski, șeful Misiunii de Observatori din CSI

  ”Nu constatăm aceste încălcări, care sunt acum verificate, și se „presupune că au avut loc”. Aceste fapte sunt verificate și li se va oferi o evaluare juridică. Dar nu putem spune că aceste încălcări ar putea afecta în mod semnificativ rezultatul votului și, în general, al alegerilor.”

  Misiunea de observatori din CSI a declarat că alegerile prezidențiale din țara noastră s-au desfășurat în conformitate cu legislația națională. Potrivit experților, scrutinul a fost deschis, liber și competitiv. Observatorii internaționali au monitorizat procesul de votare în 386 de secții din întreaga țară. Peste hotare, reprezentanții CSI au monitorizat alegerile în cadrul secțiilor deschise în Azerbaidjan, Belarus și Rusia. În total, la scrutinul din 1 noiembrie au fost acreditați 87 de observatori din CSI.

  a-tv.md

  Copyright © 2020