Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Alegeri în Găgăuzia

  În ultimii ani, în Găgăuzia au fost implementate o serie de proiecte mari de investiții și infrastructură precum și programe de sprijin social. Iar potrivit candidaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilot la alegerile pentru Adunarea Populară din Găgăuzia, acum locuitorii autonomiei doresc stabilitate și siguranță, astfel încât toate proiecte începute în regiune să fie duse la bun sfârșit. Detalii în reportajul colegei noastre Olga Dzeatcovschi.

  Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Suhodolski cunoaște din prima sursă problemele Autonomiei.

  Alexandr Suhodolski, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Au fost făcute multe lucruri serioase pentru locuitorii autonomiei, inclusiv proiecte de infrastructură, programele sociale. Echipa noastră a depus o muncă titanică în ultimii doi ani de zile, și ar fi injust dacă nu vom ajunge în APG și nu vom mai putea fi aproape de găgăuzi».

  Și deși este încă prematur să vorbim despre rezultatele scrutinului din 19 septembrie, Suhodolski este convins că locuitorii autonomiei își vor da votul pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, deoarece sunt adevărați patrioți. Deputatul s-a referit la oameni din diferite domenii de activitate: profesori, producători agricoli, ingineri. În prezent, în regiune se simte o presiune din partea autorităților centrale, mai spune legiuitorul.

  Alexandr Suhodolski, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Potrivit retoricii PAS-ului față de Autonomie, cred că le e rușine să apară aici cu deputații lor. Vorbim acum despre legea cu privire la Procuratură și, în deosebi, decizia majorității parlamentare de a expulza procurorul Autonomiei din componența CSJ. Acest lucru este inadmisibil, întrucât regiunea noastră are statut de autonomie și nu raion. Este imposibil să echivalezi un procuror de autonomie, cu unul de raion».

  Elena Iurcenco este și ea convinsă că viitorul autonomiei și modul în care se va dezvolta regiunea depinde acum de votul locuitorilor. Iurcenco este candidat la funcția de deputat pe circumscripția uninominală numărul 7 din muncipiul Ceadîr-Lunga. La moment, acesta ocupă funcția de consilier municipal și este director al liceului Mihail Guboglo.

  Elena Iurcenco, candidat pe circumscripția uninominală nr7, Ceadîr-Lunga, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Am ajuns în consiliul municipal alături de PSRM, în urma alegerilor din 2019. Am mers în alegeri cu un program bine elaborat. Am avut pregătite mai multe programe investiționale, cât și proiecte de infrastructură. Am vrea să continuăm proiectele începute».

  În prezent, la Ceadîr-Lunga au loc lucrări de reabilitare a străzii Molodiojnaia care duce spre Zona Economică Liberă. În municipiu se lucrează activ asupra atragerii de noi investiții și creării a noi locuri de muncă. Totodată are loc construcția unei fabrici moderne de confecții, care va deschide ușile muncitorilor din regiune.

  Elena Iurcenco, candidat pe circumscripția uninominală nr7, Ceadîr-Lunga, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Ar trebui să schimbăm modul de gândire a societății, să-i convingem pe oameni că nu toți se duc în politică de dragul propriilor interese, ci își doresc să contribuie la crearea unor condiții mai bune pentru societate. Vrem condiții mai bune, aici, acasă așa încât oamenii să nu-și mai dorească să plece.02.00. Mă refer atât la tineri, cât și pensionari. Eu sunt profesor. Astăzi mă îngrijorează starea lucrurilor din sistemul de educație din Autonomie. Aș dori ca legea cu privire la educație să funcționeze și-n Autonomie».

  Leonid Cheosea, este candidat pe circumscripția uninominală nr.16, satul Cișmichioi, din raionul Vulcănești. Acesta gestionează o întreprindere agricolă.

  Leonid Cheosea, candidat pe circumscripția uninominală nr16, s. Cișmichioi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Înțeleg că nu putem opri majorarea prețurilor la gaz și produsele de primă necesitate, însă putem majora pensiile și salariile, putem crea noi locuri de muncă. În primul rând, cred că trebuie să ne protejăm autonomia din punct de vedere politic și economic, deoarece acum este mai vulnerabilă ca niciodată. Înțelegem că omul cinstit nu se regăsește printre interesele guvernanților, ei nu au nevoie de oameni onești».

  Cheosea este convins de necesitatea stopării migrației în masă a cetățenilor. Iar pentru a atinge acest scop este nevoie de un sistem de învățământ sănătos, noi locuri de muncă și susținerea sectorului agricol, susține candidatul. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții PAS pentru un comentariu la replicile lui Suhodolski, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon. Amintim că, alegerile pentru Adunarea Populară din Găgăuzia vor avea loc pe 19 septembrie. În circumscripțiile electorale au fost înregistrați 21 de candidați din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021