Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Albinele, în căutarea teiului în floare

  Din cauza secetei, teii nu au înflorit încă în zonele melifere din țară, iar cele mai afectate de această situație sunt albinele. Apicultorii sunt în alertă și speră că seceta nu va seca tot nectarul din flori.

  ANDREI ZAGAREANU, APICULTOR

  „ A început să fie simțit un miros de tei, undeva în sat a înflorit, dar în pădure încă nu. Bănuiesc că albinele au simțit această aromă plăcutăși când se duc și nu găsesc nectar, se enervează și sunt un pic mai agresive ”.

  VICTORIA PARFENTIE, REPORTER ACCENT TV

  „ Pentru a le da energie și a putea hrăni mai mult puiet, albinele sunt hrănite cu zahăr. Siropul este turnat în acest spațiu”.

  «Am fost nevoiți să le hrănim cu sirop de zahăr să îi mai dăm mierea din rezervă și așteptăm teiul, dar nu prea avem mari speranțe Un litru de apă se amestecă bine cu un kg de zahăr până se topește și îi adăugăm aditivi nutriționali».
  „Iată aici, vedeți cuibul familiei de albini, avem puse butoiașe pentru creșterea matcilor. Iată, este fagurele obișnuit unde albinele trăiesc și cresc puietul și depozitează hrana ” .
  Apicultorii știu că dacă albinele au parte de condiții bune, sunt ferite de boală.

  ANDREI ZAGAREANU, APICULTOR
  „Iată aici avem rama de creștere a matcilor și albinele stau în jurul butoiului, o încălzesc pentru ca matca să nu sufere . Pentru că, de calitatea matcii depinde starea viitoarei familii” .
  Andrei Zagareanu a împărțit cu echipa noastră de filmare și secretele de îngrijire a stupilor, astfel încât albinele să fie în siguranță.
  ANDREI ZAGAREANU, APICULTOR

  „ Stupul să corespundă condițiilor, să nu aibă crăpături sau curenți de aer; să nu fie rece, umiditate. Faguri buni și în fiecare familie de albine să fie menținută o cantitate de 8 kg de miere. Asta am făcut și noi în primăvară și familiile de albine s-au dezvoltat normal ”.
  În prisaca apicultorului Andrei Zagareanu, din satul Dănceni, raionul Ialoveni, sunt 40 de mii de albine și 200 de familii de albine. O parte participă la culesul de nectar, iar alta este ținută pentru creșterea matcilor.

  Facebook

  Copyright © 2020