Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Al doilea maraton al imunizării

  Astăzi, la Palatul Republicii a demarat cel de-al doilea maraton de vaccinare anti-Covid 19. Chiar dacă centrul improvizat de imunizare și-a deschis ușile de la ora 09.00, oamenii au venit să prindă rând chiar de la răsăritul soarelui. Spiritul de responsabilitate de care dau dovadă moldovenii, i-a surprins chiar și pe lucrătorii medicali care recunosc că nu s-au așteptat la o astfel de avalanșă de doritori. La rândul său, oamenii care au venit să se imunizeze ne-au spus că le este dor de viața care au dus-o până la pandemie și i-au îndemnat și pe alții să le urmeze exemplul.

  Astăzi, în fața Palatului Republicii s-a format o coadă imensă de oameni care au venit să se inoculeze. Persoanele cu care am reușit să vorbim ne-au recunoscut că sunt gata să aștepte cât va fi nevoie, încât înțeleg importanța dezvoltării imunizării colective. Aici, am făcut cunoștință cu soții Teacă. Valentina ne-a spus că s-a imunizat deja, iar la maraton a venit să-și susțină soțul.

  Noi suntem dis-de-dimineață, de la 08.00. Eu déjà sunt vaccinată, eu pur și simplu stau cu soțul. Și el m-a susținut pe mine. Eu m-am vaccinat cu AstraZeneca la policlinică.Prima zi a fost mai greu, dar ușor am trecut foarte bine.

  De ce să risc dacă este posibilitate de a mă vaccina

  Printre doritorii de a primi serul anticoronavirus, erau persoane de toate vârstele.

  Este în primul rând vorba de protecție. Este garanția că nu ne vom infecta și nu vom fi bolnavi și că vom fi oameni sănătoși.

  Eu am așteptat de mult când va fi organziat și cel de-al doilea maraton de vaccinare. Ieri, am aflat de acest maraton de pe site-ul universității de medicină, și am venit aici de la ora șapte. Deja este ora 12.00. Aștept deja de patru ore

  Trebuie să ne vaccinăm că asta e așa o boală, dacă vrem să scăpăm cu toți de ea, înseamnă că toți trebuie vaccinați.

  Printre cei care s-au vaccinat astăzi au fost și trei colegi de ai noștri. Unul din ei, a făcut-o în emisie directă. Cameramanul postului nostru de televiziune, Dmitri Parșucov ne-a spus că motivul pentru care a decis să se imunizeze este unul pe cât de simplu, pe atât de evident.

  Dmitri Parșukov cameraman Accent TV

  „M-am vaccinat pentru că m-am săturat de masca de protecție. Vreau să respir aer. Vreau să mă duc la un restaurant fără a mânca în grabă știind că se închide la ora 22.00. Vreau să călătoresc peste hotare . Vreau, pur și simplu, să mă întorc la viața de până la pandemie”

  Pentru a face față fluxului mare de persoane, în proces au fost implicați aproximativ 200 de oameni, majoritatea din ei, cadre medicale.

  Oleg Crudu director, Centrul de imunizare

  Viteza de vaccinare este în jur de peste 400 de doze per oră. Cantitatea asta de oameni, în mare măsură, m-a uimit faptul că oamenii au făcut rând la ora 2 de noapte, deși știau că începem la 09.00. Dacă cu viteza cu care noi facem cred că la ora 22.00, noi o să finisăm, fără a lăsa oameni pe noapte. Și clar lucru că îl apreciez ca un succes.

  Cel de-al doilea maraton al vaccinării a demarat astăzi și va dura până pe 30 mai. Toți doritorii de a se vaccina sunt așteptați la Palatul Republicii de la ora 09.00 și până la ora 22.00. Aici, doritorii se pot imuniza cu unul dintre serurile Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac. Totodată, în weekend pe lângă centrele de vaccinare activează și două puncte mobile de imunizare. Graficul celor din urmă îl puteți găsi pe site-ul oficial al Primăriei.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021