Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor umanitar pentru Moldova

  Moldova a primit, astăzi, un lot de ajutor umanitar din partea României. Este vorba despre echipamente de protecție, destinate elucrătorilor din domeniul Sănătății – un milion și jumătate de măști chirurgicale, 100 de mii de măști de protecție, 100 de mii de salopete și 100 de mii de perechi de mănuși. Ceremonia de predare a asistenței umanitare a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală.

  În discursul său, prim-ministrul în exercițiu, Aurel Ciocoi, le-a mulțumit reprezentanților de peste Prut pentru ajutorul oferit și a reamintit faptul că asistența a fost acordată în cadrul unui program al Uniunii Europene.

  Aurel Ciocoi, prim-ministrul în exercițiu

  «Astăzi asistăm la donarea celei de-a doua tranșă de ajutor acordată în cadrul mecanismului de ajutor de urgență al Uniunii Europene, pe care Moldova l-a solicitat acum două săptămâni. Răspunsul nu a întârziat să apară. Prima țară care a răspuns a fost Republica Cehă. Astăzi avem un convoi de ajutor umanitar din România.”

  Președintele Maia Sandu și-a exprimat speranța că vaccinul anti-COVID, promis de România țării noastre, va ajunge totuși în Moldova. Însă acest lucru nu s-a produs încă și nici nu se știe când va fi realizat.

  Maia Sandu, președintele RM

  «Ne punem mari speranțe că și vaccinul va ajunge foarte curând în Republica Moldova.”

  Valoarea totală a ajutorui material, oferit de România țării noastre, se ridică la 48 de milioane de lei.

  a-tv.md

  Copyright © 2020