Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru refugiați

  O mână de autor pentru refugiați. Un lot de asistență umanitară care conține plapume și pături a fost oferit refugiaților din Ucraina aflați în Republica Moldova. Este vorba despre o cantitate de 15 tone, în sumă totală de 52 de mii de euro. Donația a fost făcută de Agenția ONU pentru refugiați. Oficialii de la Chișinău a anunțat că o parte din ajutoare vor fi distribuite în primul rând la Palanca, unde a fost creat un centru provizoriu de asistență pentru refugiați.

  Secretarul de Stat al Ministerului de Interne, Jana Costache, a precizat că acesta este primul ajutor de peste hotare, oferit refugiaților din țara noastră.

  Jana Costache, secretar de stat, MAI

  “Sute de persoane mămici cu copii cu animăluțe de companie…care așteaptă să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Circa două mii de păturele din primul lot vor pleca imediat spre Palanca, acolo unde avem instaurat centrul provizoriu de asistență în situații de criză pentru refugiați.”

  Reprezentantul regional al Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați, Ronald Shilling, a spus că acesta nu este primul ajutor oferit țării noastre și că vor urma și altele.

  Ronald Shilling, Reprezentant regional al Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați

  “Ieri la Geneva, ONU a remis un plan pentru toate țările care sunt implicate în această situație. Pentru Republica Moldova se va cere un suport în valoare de 120 milioane de dolari SUA, astfel încât să se întreprindă eforturile necesare.”

  Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada 24 februarie-1 martie, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat circa 88 de mii de cetățeni ai Ucrainei.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021