Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru refugiați

  Spania va oferi țării noastre 100 de milioane de euro, bani destinați gestionării fluxului de refugiați. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe al Spaniei, aflat în vizită în țara noastră. Oficialul a precizat că 60 de milioane de euro, deja, au fost transmise țării noastre, această sumă fiind un suport oferit, în special, în sectorul energetic.

  Jose Manuel Albares Bueno, ministrul Afacerilor Externe al Spaniei

  „Din partea Uniunii Europene și Spaniei suntem conștienți de dificultatea acestei situații și anume din acest motiv, am convenit să ajutăm umanitar, să transmitem un ajutor de 100 de milioane de euro. Deja au fost transmise 60 de milioane de euro în Moldova în special în sectorul energetic și deja sunt implimentate pentru a fi utilizate.”

  Oficialul european a adăugat că Spania și UE va continua să ajute Republica Moldova în problema refugiaților.

  Jose Manuel Albares Bueno, ministrul Afacerilor Externe al Spaniei

  “Sunt, la moment, mai mult de 30 de tone de ajutor umanitar, care în acest sfârșit de săptămână, vor ajunge în Republica Moldova.”

  Diplomatul a precizat că țara pe care o reprezintă este gata să primească refugiați ucraineni aflați în Republica Moldova în centre de plasament deschise în Madrid, Barcelona și Alikante.

  Jose Manuel Albares Bueno, ministrul Afacerilor Externe al Spaniei

  „ De asemenea am activat mai multe ONG uri de profil din Spania care să vină să ajute aici, așa cum este Crucea Roșie, sau altele și avem deja aici acțiunea fără foamete care deja este pe loc pentru a oferi primul ajutor refugIaților».

  Pe final, oficialul și-a exprimat disponibilitatea menținerii și consolidării relațiilor bilaterale dintre Spania și Republica Moldova.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021